Стилиян Петров разкри, че смята да направи невероятно завръщане към футбола, четири години след като бе диагностициран с левкемия.

36-годишният бивш капитан на България обясни, че от 18 месеца се опитва да влезе във форма.

Сега Петров твърди, че вече може да се върне на терена, а приоритет му е Астън Вила.

"Очаквам да се върна отново във футбола. Казах на Астън Вила, че съм готов да започна сезона с тях. Очевидно те имат право на първи избор. Разговарях с лекарите и фитнес треньорите и всички дадоха своето мнение, получих много позитивни отзиви. Работя по идеята от година и половина, и се вълнувам много," добави Стилиян.

"Разбирам, че залозите ще са срещу мен. Ще ми се задават много въпроси и ще се съмняват в мен, но аз вярвам, че ако работиш, ще стигнеш до целта," каза още Петров. "Въпросът е какво влагаш."

"Очаква ме сериозна предсезонна подготовка, преди тази с отбора, но наистина го очаквам с нетърпение," заяви Стан.

"Животът ми се връща към предишните релси и това определено е крачка напред. Работя с много хора, които се опитват да се върнат към нормалното след лечение. Трудно е, бъдещето не е светло. Искам да покажа на хората, че има живот след болестта. Вярвах в това. Работил съм здраво през цялата си футболна кариера, и всичко ми бе отнето. Отново имам своя шанс," продължи той.

"Сега съм на 36, но има футболисти на по 38, 39, 40. Грижа се добре за себе си, и смятам, че имам добър шанс. Дори да не се случи, ще знам, че съм се опитал," завърши Стилиян Петров.