Боричканията на върха във Висшата лига продължиха с пълна сила и през януари. Редица колебливи резултати на лидерите оставиха много въпросителни относно възможността им да се борят за трофея.

Месец януари бе белязан с поредните драми и разочарования и за тима на Манчестър Юнайтед. Остро критикуваният мениджър на тима Луис ван Гаал продължи да бъде критикуван от чужди и свои, след поредните разочароващи резултати.

След победата над Суонси, „червените дяволи“ не успяха да надградят в двубоя си срещу запътилия се към Чемпиъншим тим на Нюкасъл, стигайки само до 3:3.

През януари се състоя и един от най-запомнящите се мачове във Висшата лига сезона, а именно дербито между Ливърпул и Арсенал под проливния дъжд на „Анфийлд“. Головете в мразовитата нощ край река Мърси се сипеха като порой, но след редица обрати и прекрасни изпълнения, двата тима също поделиха точките при 3:3.

Устремилият се към титлата тим на Лестър за пореден път показа, че не трябва да подценяван и записа изключително важен успех над прекия конкурент за първото място тим на Тотнъм. Решителното попадение, което изравни „лисиците“ на върха с Арсенал бе дело на Робърт Хут.

Веднага след това обаче дойде разочарованието срещу Астън Вила. Тимът на Клаудио Раниери направи 1:1 с последния Астън Вила, а в анти-герой за Лестър се превърна Риад Марез, който пропусна решителна дузпа.

Какво още се случи през януари във Висшата лига вижте в прикаченото видео.