Отборът на Арсенал се изкачи на първата позиция във временното класиране на Англия, след като победи с 2:1 Евертън. Срещата от 10-ия кръг на Висшата лига се игра на „Емирейтс“, под проливния лондонски дъжд.

Досегашният лидер Манчестър Сити гостува в неделя на градския съперник – Манчестър Сити.

Попаденията за домакините реализира Оливие Жиру и Лоран Кошчелни, докато за „карамелите“ се разписа Рос Баркли.

Арсенал беше по-добрият тим на терена, въпреки че гостите също не отстъпваха на своя съперник и имаха шансове да си поделят поне точките.

В 36-ата минута Месут Йозил центрира в наказателното поле, а Оливие Жиру засече с глава за 1:0.

Само 120 секунди по-късно Лоран Кошчелни попадна в обятията на своите съотборници след красив гол. 30-годишният защитник реализира след асистенция на Санти Касорла.

В 44-ата минута Рос Баркли отправи мощен диагонален удар, топката рикошира в крака на Габриел Паулиста и влезе в мрежата на Петър Чех.

Малко след подновяването на играта Алекс Окслейд-Чембърлейн и Оливие Жиру имаха своите шансове, но не успяха да реализират.

През второто полувреме двата тима успяха да си разменят и по една греда. В 69-ата минута Оливие Жиру беше много близо до отбелязването на своя втори гол в срещата, но топката срещна гредата.

Само 10 минути по-късно, след центриране в наказателното поле, Ромелу Лукаку игра с глава, но топката отново се отби в горния стълб.

В края на срещата, 86 минута, Матийо Фламини не успя да се разпише, а при ответната атака Петър Чех спаси мрежата си при чисто положение за Евертън. Стражът на Арсенал обаче предпази вратата си след удар на Деулофеу.

В 90-ата минута Месут Йозил отправи много мощен удар, но топката мина на сантиметри от страничния стълб.

В даденото от съдията продължение Гарет Бари получи втори жълт картон и напусна терена.

Арсенал заема първото място в подреждането с 22 точки след 7 победи, 1 равен и 2 загуби. Евертън е на 10-о място с 13 пункта. Манчестър Сити може да се завърне на първата позиция в Англия в неделя след мача от 10-ия кръг срещу Манчестър Юнайтед.