Тотнъм постигна невероятен обрат в последните минути и от 1:2 надви Уест хем с 3:2 в лондонско дерби от 12-ия кръг на Висшата лига.

„Шпорите“ изоставаха на два пъти в резултата, но не само успяха да догонят „чуковете“ на своя „Уайт Харт Лейн“, но и успя да ги остави с празни ръце. Уест Хем успя да поведе в резултата с 1:0 в 24-ата минута, когато първо топката се отби от напречната греда, а после най-находчив бе Михаил Антонио, който с глава направи 0:1.

Тотнъм излезе преобразен след почивката и в 51-ата минута стигна до изравняване – 1:1. Хари Уинкс реагира най-бързо и успя пръв да достигне до отбитата топка за да я отправи към мрежата на Уест Хем. „Чуковете“ обаче реагираха отново и се стигна до дузпа след игра с ръка на Винсънт Янсен, а Маунел Лансини бе точен в 68-ата минута за 1:2. Тотнъм обаче не бе казал последната си дума. В 89-ата минута Хари Кейн първо изравни резултата.

После пък се стигна и до дузпа заради глупаво нарушение на Хавард Нортвайд. В добавеното време отново Хари Кейн се нагърби с изпълнението й и вдигна на крака трибуните, правейки крайния резултат 3:2 за Тотнъм. Малко преди последния сигнал Уинстън Рийд от Уест Хем бе изгонен. Тотнъм е четвърти с 24 точки, а Уест хем 17-и с 11 пункта.