Отборът на Тотнъм се нуждаеше от драматичен обрат, за да преодолее с 3:1 Нотингам Форест в мач от третия кръг на Купата на Лигата в Англия. Втородивизионният противник се държа изключително достойно на „Уайт Харт Лейн” и дори успя да поведе в резултата, ала в последните минути не издържа под натиска на домакините. Така в следващия етап от надпреварата лондончани ще се изправят срещу друг втородивизионен опопент - Брайтън, който отстрани Бъртън след класическа победа с 3:0.

Първото полувреме не се запомни кой знае с какво, а това няма как да мине като заслуга на гостите. Играчите на Стюърт Пиърс действаха изключително съсредоточено и в много редки случаи допускаха опонента да влиза в наказателното им поле с топка в крака. „Шпорите” бяха ограничени главно до безплодни изстрели от средна и далечна дистанция, като най-деен в това отношение беше Андрос Таунсенд.

Най-чистото положение преди почивката се откри именно пред Нотингам. В 22-ата минута Бен Осбърн получи чудесна възможност да се разпише, след като получи в дъгата пред наказателното поле, ала изстрелът му с левия крак срещна страничната греда зад Мишел Ворм.

След почивката Тотнъм заигра малко по-добре и в 56-ата минута Паулиньо можеше да открие, но техничният му изстрел по диагонала прелетя покрай лявата греда зад Де Врайс.

Солидното представяне на гостите се превърна в гол в 61-ата минута.  Ларс Фелдвайк се бе изтеглил отляво, за да получи и вместо центриране изненада отбраната на домакините с пас по тревата към 19-годишния Джордж Грант, който ознаменува дебюта си с хладнокръвен гол.

Тотнъм изглеждаше леко зашеметен в следващите минути, но постепенно започна да набира скорост. В 71-ата минута Хари Кейн пропиля идеално положение след центриране на Бен Дейвис от левия фланг. Юношата на „шпорите” стреля точно, ала твърде слабо с глава.

Секунди по-късно обаче изравняването беше факт. Дейвис  пак се бе включил в атака и остави топката за резервата Райън Мейсън, а младокът не се поколеба да шутира от около 30 метра. Топката придоби неочкавана парабола и Де Врайс не успя да стигне до нея навреме, за да й попречи да влети под дясната му сглобка – 1:1.

Пет минути след попадението Таунсенд можеше да ознаменува силната си игра с попадение, ала изпълненият от него пряк свободен удар разтресе напречната греда.

В 82-ата минута отново далечен изстрел се оказа в основата на пълния обрат. Мейсън пусна вляво от себе си за Таунсенд, който стреля мощно по тревата към долния десен ъгъл. Де Врайс се хвърли в същата посока, но докато топката летеше Роберто Солдадо се хвърли на шпагат и я отклони в обратния ъгъл за радост на феновете по трибуните.

Вече в добавенот време на мача Ерик Ламела предреши крайния изход на срещата с хитър извеждащ пас към Хари Кейн, за когото остана просто да намери далечния ъгъл за крайното 3:1, което прекъсна серията от четири поредни двубоя без победа във всички турнири.