Уест Хем взе лондонското дерби с Челси за Купата на Лигата и вече е сред осемте най-добри в надпреварата. "Чуковете" надделяха с 2:1 на своя стадион и заслужи класирането си заради хубавата си игра. 

Шейку Куяте преди почивката и Желсон Фернандес след нея нанизаха попаденията за успеха на Уест Хем. Челси имаше своите шансове, но стигнаха само до един гол, дело на Гари Кейхил в продължението и в крайна сметка в този мач не бяха от класата на съперника си. 

Този мач започна с мощен натиск на домакините, но Димитри Пайе и Михаил Антонио не успяха да се разпишат при първите възможности за тях. Но падна ранен гол в тяхна полза - само след 11 минути игра. 

Във въпросната ситуация Марк Ноубъл центрира перфектно от левия фланг и сложи топката на главата на Шейку Куяте. Защитникът отправи удар с нея от около 17-18 метра и прониза Асмир Бегович за 1:0. 

Малко след това отново Куяте се оказа на стрелкова позиция, като беше в наказателното поле при една продължителна атака и стреля сам срещу вратаря на сантиметри от дясната странична греда. 

Челси отговори с удар на Чалоба от дистанция в 21-та минута, но вратарят на Уест Хем изби с една ръка влизащата под гредата му топка. Малко след това събитията позатихнаха, но в 34-та минута дойде ред на още един шанс за Челси. Миши Батшуайи обаче беше неточен. 

В 37-та минута Димитри Пайе пробва специалитета си от пряк свободен удар, макар и по диагонал на вратата, но фалцовият му изстрел беше избит с мъка от Бегович и до попадение не се стигна. 

Пак французинът можеше да направи 2:0 малко преди почивката, но беше неточен и в крайна сметка първата част приключи само с един гол аванс на "чуковете" в тази завързана и зрелищна битка. 

Веднага след подновяването на играта интригата приключи. В 48-та минута Димитри Пайе беше изведен сам срещу Бегович, стреля в тялото му, а топката после стигна до Желсон Фернандес на границата на наказателното поле. Португалският нападател стреля от дистанция с фалц и матира стража на Челси за втори път - 2:0. 

Последва натиск на "сините", но освен претенции на Оскар за дузпа за игра с ръка на Шейку Куяте в 54-та минута, други големи опасности в тези минути нямаше. Но постепенно момчетата на Антонио Конте започнаха да нападат по-опасно, но следваха пропуск след пропуск. 

Н'Голо Канте, Уилиан в 74-та и Диего Коста в 85-та минути изпуснаха страхотни шансове. Особено испанецът беше с фрапантен пропуск, след като не можа да се разпише, останал сам срещу вратаря на Уест Хем. За "чуковете" пък Андре Аю изпусна да се разпише при една контра и да оформи класиката. 

В последните секунди на продължението Гари Кейхил се разписа от близка дистанция, но за повече нямаше време и всичко приключи за момчетата на Антонио Конте. 

В крайна сметка тези два гола се оказаха достатъчни за домакините да се поздравят с успеха и те вече са на четвъртфиналите на турнира. Там е и отборът на Саутхемптън, който надделя с 1:0 над Съндърланд с гол на Софиан Буфал в 66-та минута и чака жребия за финалната осмица.