Манчестър Сити се изправя срещу Челси на „Етихад“ в големия сблъсък на 14-ия кръг на Премиършип. Дуелът между Хосеп Гуардиола и Антонио Конте се очертава като истинско тактическо надлъгване. Двамата специалисти са достатъчно доказани в тази материя, а успехите им говорят сами за себе си.

Гуардиола разполага с изключително богатство в своя състав и различни комбинации, които може да изпробва. Пеп е готов да изпробва нови неща независимо от важността на мача. Експериментите по-често са му носили успехи. Очакванията са да заложи на схема 4-2-3-1 с Фернандиньо и един измежду Илкай Гюндоган и Яя Туре в ролята на дефанзивни полузащитници. Двамата играчи ще трябва да балансират състава на „гражданите“ и да гарантират сигурност в дефанзивен план.

Гуардиола разполага с крила, които могат да му осигурят нужното предимство в предстоящия дуел. Дали ще заложи на Стърлинг отдясно и Нолито отляво, или Стърлинг отляво и Лерой Сане отдясно, Сити ще разполага с нужната скорост и агресия за атакуване на пространството зад съперниковите бекове крила. Маркос Алонсо и особено Виктор Моузес изпъкнаха в тези си роли в последните седмици, но никой от тях още не се е изправял пред подобно предизвикателство в защитната фаза като предстоящото им на „Етихад“.

Гуардиола има три загуби начело на Манчестър Сити, но само едно от пораженията е в първенството от Тотнъм, който оказваше висока преса на своя съперник.

Антонио Конте промени начина на игра на Челси след пораженията от Ливърпул и Арсенал. „Сините“ вече играят в схема 3-4-3, а халф-бековете ще бъдат разковничето в гостуването на „Етихад“. Двубоят срещу Тотнъм обаче показа, че Челси е уязвим дори при новата постройка. Гостуването на Манчестър Сити ще бъде още по-сериозно изпитание за лидера в Премиършип, след като и изповядвания от Хосеп Гуардиола стил на игра е с мисъл само и единствено за доминация и атака.

Антонио Конте успява да мотивира своите играчи да се раздават на максимум, а Виктор Моузес, Педро Родригес и Еден Азар са преродени под негово ръководство.

Хосеп Гуардиола и Антонио Конте се изправят за първи път един срещу друг, а битката е за върха във Висшата лига.