Манчестър Юнайтед посреща шампиона Лестър на „Олд Трафорд“ в сблъсък от шестия кръг на Премиършип. Мачът от 14.30 ще може да следите с GONG.BG, в GONG PLAY и по DIEMA SPORT 2.

Самочувствието на „червените дяволи“ е разклатено след трите загуби в рамките на една седмица и Жозе Моуриньо е мобилизиран да затвори устата на критиците си. Пред него се открива невероятна възможност да стори това в пряк двубой срещу шампиона и своя стар „враг“ Клаудио Раниери.

Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери заяви, че войната между него и мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е праисторическа.

Двамата никога не са били в приятелски отношения, още от времето, когато Моуриньо наследи Раниери в Челси, за да поеме лондончани за пръв път в кариерата си. Тогава португалецът нарече предшественика си "загубеняк". Сега обаче Раниери смята, че отношенията им са нормални и добави, че би приел да пие чаша вино с Моуриньо.

"Тази война е праисторическа. Беше много отдавна. Сега отношенията ни са нормални. Аз обичам червеното вино, така че ако той ме покани, ще приема да пием по чаша заедно", каза италианецът.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не можа да издържи дори да получи сламка от журналистите на пресконференцията преди мача с Лестър.

Запитан за мениджъра на „лисиците“ Клаудио Раниери, Специалния отвърна саркастично: „Много е трудно да запазиш титлата. Много малко отбори са го правили в историята. Единият е Манчестър Юнайтед. А другият е отборът, трениран от най-лошия мениджър в историята на футбола“, каза Моуриньо, визирайки себе си с Челси. Португалецът продължи в същия дух, подхващайки отново хрумката си с „Айнщайните“: „Единственото нещо, което ме изнервя, са критиките към играчите ми. Бих искал да ги предпазя, но от вас /б.р. журналистите/ не мога. Неприятно е. Но „Айнщайните“ имат нужда от пари, за да живеят. Те могат да говорят, да пишат...Но аз съм добър човек. Правя много благотворителни неща, помагам на много хора. Тогава защо да не помогна на „Айнщайните“ да се хранят...“, язвителен бе Моуриньо.

Моуриньо защити своя капитан Уейн Рууни от критиките по негов адрес.

„Ние сме един отбор, не сме Уейн Рууни. Ние всички започнахме добре сезона и спечелихме четири мача. Заедно загубихме три двубоя в една седмица. Това не е Уейн Рууни. Ако бъдем докрай честни, той не играе срещу Фейенорд. Той не бе директно замесен в нашите последни два мача. Направихме добър старт на сезона, дори по-добър, отколкото очаквахме. Ние сами сме виновни, че очакванията така бързо нараснаха“, каза още Жозе Моуриньо.

Любопитна подробност преди Манчестър Юнайтед – Лестър е, че Жозе Моуриньо получи неочаквана подкрепа от своя голям съперник на футболния терен Хосеп Гуардиола.

Нападателят на Mанчестър Юнайтед Антони Марсиал ще пропуска двубоя срещу шампиона Лестър. Мениджърът на тима Жозе Моуриньо призна, че французинът има проблем с прасеца. Марсиал пропусна и последния двубой за Купата на лигата срещу Нортхемптън заради сътресение на мозъка, което получи в мача срещу Уотфорд. В петък нападателят поднови тренировки, но няма да бъде на линия за срещата с Лестър. „Марсиал ще пропусне мача заради контузия в прасеца и областта на глезена“, сподели Моуриньо. Французинът игра във всичките пет мача от Висшата лига до този момента, но не успя да вкара в нито един двубоя.

Люк Шоу и Хенрик Мхитарян са възстановени, след като през седмицата се оплакваха травми, но Фил Джоунс пропуска мача.

Завръщането на вратаря на Лестър Каспер Шмайхел може да се отложи, след като получи разтежение през седмицата. Марчин Василевски е наказан, след като бе изгонен в мача за купата на Лигата през седмицата срещу Челси, докато Нампалис Менди няма да бъде рискуван, защото все още не е напълно възстановен.

През миналия сезон двата мача между Манчестър Юнайтед и Лестър завършиха 1:1.

Манчестър Юнайтед няма загуба в последните седем домакинства срещу Лестър. „Лисиците“ имат само един успех в последните си 18 гостувания на „Олд Трафорд“. Победата за Лестър бе постигната през януари 1998 година. Три от последните шест успеха на „лисиците“ при гостувания на „червените дяволи“ са след Втората световна война.

Последният успех на Лестър над Манчестър Юнайтед е при домакинството през септември 2014 година с 5:3.

Жозе Моуриньо може да допусне три последователни загуби в лигата едва за втори път в своята кариера. За първи път това се случи през миналата година, когато бе начело на Челси.

Специалния е загубил 12 от последните си 23 мача като мениджър. Преди това последните му 12 загуби бяха допуснати за период от 110 мача.

Манчестър Юнайтед не е губил два от неговите три откриващи мача от сезон 1986/87.

Футболистите на Манчестър Юнайтед са пробягали с 526,6 км. по-малко в сравнение с всеки друг отбор от Премиършип.

Лестър е на път да загуби трети пореден мач като гост за първи път от декември 2014 година. Ако „лисиците“ загубят ще изравнят трите поражения, които отборът допусна през целия минал сезон в Премиършип.

Джейми Варди вкара в три от последните четири мача срещу Манчестър Юнайтед във всички надпревари.

Клаудио Раниери не е губил нито един от последните четири мача, в които се е изправял срещу отбор воден от Жозе Моуриньо. Показателите на италианеца са 2 победи и 2 равенства.