Кристъл Палас е първият полуфиналист за ФА Къп. "Орлите" спечелиха завързаната битка с последния останал втородивизионен тим в турнира - Рединг - на неговия "Мадейски" с 2:0. Първото им попадение обаче дойде от доста спорна дузпа в края, а второто беше вече в продължението за оформяне на резултата.  

Иначе голмайстори бяха Йоан Кабай в 85-та минута и Фрейзър Кембъл в допълнителните минути на редовното време. Така лондончани стигнаха първия си полуфинал за ФА Къп от 1995 г. насам и общо за четвърти път са на предпоследната фаза. 

Мачът започна тромаво, но след средата на първата част стана изключително интересен. Тогава се заредиха пропуск след пропуск пред вратата на домакините. А кой ли не от играчите на Кристъл Палас не пропиля почти сигурен гол!

В 28-та минута Йоан Кабай стреля опасно от пряк свободен удар, но не намери целта, като Али ал Хабси изби в корнер. От последвалия ъглов удар Яник Боласие стреля опасно с глава, но неточно. 

"Орлите" продължиха да налитат опасно и поредният пропуск беше пак на сметката на Боласие в 31-та минута, като стреля над вратата при добавка след удара на Джо Ледли, избит от защитник. 

А това далеч не беше всичко преди почивката. В 35-та минута Емануел Адебайор беше изведен сам срещу вратаря, но прати топката встрани от вратата. Едва след това домакините леко живнаха и направиха и своите ситуации. 

В 42-та минута Ола Джон беше на милиметри от гола. Тогава Уейн Хенеси изпусна левашки топката и я подари на играча на Рединг на аутлинията, а вратата му зееше празна. Джон стреля от малък ъгъл и макар да нямаше никого на голлинията, щеше да скъса мрежата, но от външната страна. 

До почивката "орлите" имаха още един хубав шанс да поведат, но ударът на Джо Ледли прелетя над вратата, а това беше след добавка при изстрел на Яник Боласие. Така полувремето приключи без голове. 

А след подновяването на играта положенията не намаляха. И пак гостите бяха далеч по-активните. В 55-та минута Миле Йединак стреля прекрасно с глава, но вратарят Али ал Хабси изби с една ръка. 

Националният страж на Оман направи поредица прекрасни спасявания след удари на Йоан Кабай от пряк свободен удар и на Яник Боласие. Емануел Адебайор пък направи поредния си пропуск в средата на втората част, като стреля над вратата от страхотна ситуация. 

Домакините имаха един от редките си шансове да отбележат и на практика да измъкнат успеха в 76-та минута. Тогава Ола Джон беше изпуснат зад защитата и с глава стреля от вратарското поле, но право в тялото на Уейн Хенеси и стражът изби. 

Така мачът вървеше към напълно незаслужено нулево равенство, но най-накрая то беше нарушено в 85-та минута, макар и с доста спорна дузпа. Тя беше дадена за нарушение на Джейк Купър срещу Яник Боласие в наказателното поле, за което играчът на Рединг получи втори жълт картон. 

Само че останаха съмненията, че играчът на Палас падна леко пресилено. Това не повлия на решението на рефера и дузпата беше факт. Зад топката застана Йоан Кабай, който стреля силно в средата на вратата, а Али ал Хабси отби топката с една ръка, но тя влезе в мрежата му - 0:1. 

До края лондончани можеха да вкарат и още един гол, но в 87-та минута Яник Боласие тресна гредата. В заключителните минути играчите на Рединг тръгнаха ва банк напред, но така и не стигнаха до сериозна опасност и се примиряват с отпадането. 

А за да е всичко оформено докрай, в продължението на мача Фрейзър Кембъл вкара за 2:0, като се разписа на сантиметър от голлинията, след като Ал Хабси отби поредното невероятно изпълнение с една ръка в гредата, но при добавката нямаше какво да направи. 

Така Палас стигна до полуфиналите, а останалите три двубоя са в събота и неделя.