Манчестър Сити посреща Челси на Етихад в дербито на 14-ия кръг във Висшата лига и определено този двубой предвещава да бъде нещо специално.

За домакините Серхио Агуеро отново ще стартира на върха на атаката, зареден от двете попадения, които наниза на Бърнли в мача от 13-ия кръг. Така, той вече има 10 гола в Премиършип и 16 във всички турнири през сезона.

От другата страна пък, лидерът във временното класиране Челси, има не по-малко опасно оръжие в лицето на Диего Коста. Нападателят на "сините", които имат 7 поредни победи, също има на сметката си 10 попадения.

И двамата играчи често носят отборите си на гърба си, а този сблъсък по нищо не се различава.

Опит:

Агуеро и Коста преминаха във Висшата лига от Атлетико Мадрид, където също се представяха доста солидно.

Аржентинецът спечели две титли с "гражданите" и има второ място от Световно първенство с Аржентина.

Коста пък се радваше на титли и с Атлетико и с Челси.

Форма:

Агуеро стартира сезона ударно, с 11 гола в първите си 6 мача, включително два хеттрика. Въпреки това, наставникът Пеп Гуардиола заяви, че той може да се представи още по-добре и го предизвика да подобри представянето си.

А Коста е взел участие в повече голове във Висшата лига от всеки друг футболист през този сезон. Той се разписа 10 пъти, асистира за гол четири пъти и по всичко изглежда, че се вписва чудесно във вижданията на Антонио Конте.

Контузии:

Постоянни мускулни травми са причината Серхио да не успее да поддържа формата си постоянна. През тази кампания обаче играчът не е имал сериозни контузии.

Плюс за Диего е, че Челси не се състезава в евротурнирите, което дава шанс за повече почивка. Жозе Моуриньо сподели, че до два мача в седмицата влияят добре на футболиста, тъй като от време на време страда от разтежения.

Отборна игра:

Представянето на двамата се различават - Агуеро е извествен със страхотния си завършек и игра с топката, докато Коста с агресията си и начина, по който създава проблеми на всяка отбрана.

Ролята на Серхио е да тича повече и да пресира. Гуардиола обаче иска от него да взема повече участие в действията в защита.

Конте пък успя да накара Коста да се концентрира върху играта и да не си създава проблеми на терена. Той много добре се разбира с Еден Азар и Педро, които играят добра роля зад него. 

Слабости:

Агуеро няма много слабости, но със сигурност изстрелите му от бялата точка са една такава. Нападателят пропусна 3 от 7-те дузпи, които се нае да изпълнява през сезона, а също пропусна наказателен удар и за Аржентина.

За Коста проблем винаги е била дисциплината, въпреки че се набюдава подобрение. Той не е получавал картон от септември насам, макар че си изкара четири в първите 6 мача от сезона.