Българският национал Николай Бодуров претърпя изключително тежка загуба с 1:5 при гостуването на Дарби Каунти в среща от 4-ия кръг на Чемпиъншип. Тимът на Феликс Магат отбеляза едва втория си гол във втория ешелон на английски футбол, като бе направен на пух и прах от своя опонент.

Домакините започнаха много силно на своя „АйПро Стейдиъм”, а феновете застанах плътно зад тях. Джони Ръсел, Крис Мартин и Джейми Уорд създадоха доста неприятности на Бодуров и останалите бранители на лондончани, но няколко решителни намеси на българина предотвратиха ранното откриване на резултата.

Все пак логичното се случи в 23-ата минута, когато именно Бодуров позволи на Уорд да мине зад гърба му. Ръсел забеляза това и веднага центрира отдясно, за да може неговия съотборник от воле да разстреля вратаря Йеси Йоронен.

До почивката домакините се успокоиха заради гола преднина, ала след нея Фулъм показа по-добро лице. Логичното се случи в 54-ата минута, когато Скот Паркър се ориентира най-добре при разбъркване в наказателното поле на противника след опит за обстрел от пряк свободен удар и прониза вратата на „овните”.

Много бързо обаче Дарби нокаутира лондончани. В 59-ата минута груба грешка в защита на „котиджърс” позволи на Крейг Брисън да се разпише отблизо, след като Джони Ръсел му свали с глава. 120 секунди по-късно Крис Мартин проби отдясно, някак успя да елеминира съперник и с диагонален шут по тревата в далечния ъгъл направи 3:1.

Последните две попадения паднаха в рамките на 1 минута. В 87-ата Мартин направи успешна добавка след изстрел на Саймън Доукинс в гредата, а буквално в следващата атака последният плъзна технично покрай вратаря за крайното 5:1.