Мениджърът на Манчестър Юнайтед е наясно с отговорностите си като треньор на английския гранд. Това заяви неговият помощник Руи Фариа след изгонването на Специалния в домакинския мач срещу Уест Хем (1:1) от 13-ия кръг в английската Висша лига.

„Червените дяволи“ записаха пореден незадоволителен резултат в първенството и дадоха нови поводи за размисъл пред феновете, които очакваха много повече след звездната селекция през лятото. Отборът заема 6-ото място с 20 точки, като се намира на цели 11 от водача Челси.

Фариа трябваше да излезе на традиционния брифинг след мача, тъй като заради изгонването си Моуриньо нямаше право да говори, макар че определено следващите му изяви в публичното пространство ще се следят с особен интерес. „Ние като екип знаехме, че не се захващаме с лесна задача“, каза асистентът на Специалния. „Знаехме, че ни предстои много работа. Ако беше толкова лесно, нашите предшественици щяха да се справят и да са спечелили титлата. Наясно сме, че това е голям клуб, ние сме свикнали да работим в такива. Знаем как да накараме отбора да печели.“

„Вярваме във футболистите, вярваме в отбора. Вярваме и че нещата ще се променят“, допълни Фариа.