Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се изказа заядливо за играта на Ливърпул. Португалецът остана доволен от представянето на своя отбор в дербито, завършило 0:0 и в същото време се изказа, че мърсисайдци не са "последното чудо на света".

Тимът на Юрген Клоп е засипван със суперлативи за представянето си от началото на сезона, но Моу не е толкова впечатлен от него.

"Мисля, че това бе много труден мач, по-труден за тях отколкото за нас. Мисля, че държахме контрола в дълги периоди. През първото полувреме имахме пълен контрол, през второто Давид имаше две страхотни спасявания, но те бяха извън контекста на играта", заяви Моуриньо.

"Играта бе контролирана тактически и емоционално. Контролирахме нашата емоция и тяхната, повлияхме на атмосферата на стадиона. Те винаги демонстрираха разочарование. Очакваха лесен мач, а не бе такъв."

"Имахме голям шанс, който мислех, че Златан ще вкара - вкарваш го, става 1:0, мерси, край на мача."

"Знаехме, че за тях ще е много трудно да вкарат и мислехме, че ще вкараме гола и ще спечелим. Опитахме да започнем добре и в двете полувремена, но те са добър отбор. Но те не са последното чудо на света както вие се опитвате да кажете, но те са много добър отбор."

Юнайтед имаше едва 36% владение на топката, но това не е притеснило португалеца: "Такъв бе игровият план, койот имахме, не искахме да контролираме топката през цялото време."