Тежкият период за Манчестър Юнайтед и неговия мениджър Жозе Моуриньо продължава да бъде една от водещите теми във футболните среди на Острова. Анализаторът Джейми Реднап също взе отношение по въпроса, като заяви, че Специалния вече се поддава на напрежението, което само ще се увеличава с всеки незадоволителен резултат.

В неделя „червените дяволи“ не успяха да победят Уест Хем у дома, като лондонският тим си тръгна с реми 1:1. В хода на срещата Жозе Моуриньо беше изгонен от скамейката след бурна реакция и изритана бутилка, след като реферът съвсем резонно санкционира явна симулация на Пол Погба. Моуриньо беше убеден, че фаул срещу играчът му е имало и затова трябваше да изгледа оставащите минути от трибуните.

„Последните 16 месеца на Моуриньо в Англия са странни. Поведението му от мача със Суонси и случката с доктора (Ева Карнейро от Челси – б.р.) в първия кръг миналия сезон до сегашния момент, когато просто реагира на дадени отсъждания – всичко това показва един човек, който е много несигурен в себе си“, каза Реднап.

„Ако погледнем към резултатите му от този сезон, това е един ужасяващ старт на кампанията. Дейвид Мойс и Луис ван Гаал се справиха по-добре. Можете да видите, че той усеща напрежението. Моуриньо похарчи купища пари през лятото, така че вече няма оправдания. Извиненията му се изчерпват.“

„Това, което тревожи мен, хората в Манчестър Юнайтед и онези фенове, които бяха против идването му, че виждаме отличителните черти за неговите отбори след 2-3 години работа с Моуриньо. От началото на сезона са минали само няколко месеца и той вече започва да вини други за резултатите, твърди, че всички са настроени срещу него или че отборът е нямал късмет.“

„Жозе ми изглежда на човек, който наистина, ама наистина е под напрежение. Той е ядосан на себе си и не изглежда щастлив. Това би трябвало да е мечтаният пост за него, но в момента ми е трудно да го наблюдавам“, заяви Реднап.