Отборът на Манчестър Юнайтед се наложи с 3:2 над Арсенал в интригуващ и изключително динамичен мач от 27-я кръг на Висшата лига. Две от попаденията бяха дело 18-годишния Маркъс Рашфорд, който бе точен при дебюта си в Премиърлийг последователно в 29-ата и 32-ата минута. Третото попадения в полза на домакините бе дело на Андер Ерера.

За Арсенал попаденията бяха дело на Дани Уелбек, който наказа бившия тим, но не изрази радост, и Месут Йозил.

Изненадващо Арсен Венгер бе оставил на скамейката Оливие Жиру, за сметка на един от голмайсторите за „топчиите“ в двубоя. Френското острие на лондончани се появи в игра през втората част.

Срещата започна в бързо темпо, което се запази почти до самия край. Двата отбора редяха атаки, като възпитаниците на Арсен Венгер имаха значително превъзходтсво, що се отнася до владение на топката, но за сметка на това домакините бяха доста по-ефективни в действията си.

„Топчиите“ започнаха смело. 6-ата минута Начо излезе сам срещу вратаря, но Давид Де Хеа показа впечатляващ рефлекс и улови топката.

В 13-ата минута Рашфорд бе фаулиран на границата на наказателното поле, а главният рефер отсъди фаул. След изпълнението на Депай, Петър Чех закова топката.

След центриране от ляво в 20-ата минута, Санчес не успя да нанесе добър удар и топката излезе в аут.

В 23-ата минута гостите получиха право да изпълнят фаул. Йозил застана зад топката и стреля, Де Хеа показа известно колебание, но в последствие стана ясно, че бе маркирана засада.

„Червените дяволи“ поведоха след 29 минути игра. Тио Уолкът допусна грешка в средата на терена и изгуби топката. Това позволи на манчестърци да организират бърза атака. Варела центрира в наказателното поле от дясно, Габриел не се справи със ситуацията, а това позволи на Маркъс Рашфорд да засече за 1:0.

Само няколко минути по-късно 18-годишният футболист отново бе в прегръдките на съотборниците си. Нова чудесна атака на Юнайтед бе увенчана с втори гол на младока. Лингард центрира от дясно, Рашфорд засече с глава за 2:0.

Щатливата усмивка на Фъргьсън

Момчетата на Луис Ван Гаал направиха още няколко атаки, а Арсенал „показа зъби“ в 40-ата минута. Дани Уелбек наказа бившия си тим. Нападателят получи топката от Месут Йозил за гърба на Рохо и Шнайдерлин, а това се оказа изненада за Давид де Хеа. Така Уелбек насочи с глава топката в мрежата на домакините за 1:2.

В самия край на първата част „топчиите“ получиха право да изпълнят фаул, от който обаче не произлезе нищо.

В 56-ата минута Депай центрира, Шнайдерлин стреля, но ударът му бе блокиран.

Арсен Венгер предприе смяна в 62-ата минута. Оливие Жиру зае мястото на терена, а игра напусна Тио Уолкът.

В 65-ата минута Манчестър Юнайтед увеличи аванса си. Маркъс Рашфорд проби от дясно, подаде към Андер Ерера, който простреля Чех за 3:1.

След центриране от дясно в 69-ата минута, Дани Уелбек отправи удар, Давид Де Хеа се намеси умело и изби. Месут Йозил обаче направи добавка с левия крак и записа името си сред голмайсторите за лондончани за 2:3.

Малко след това играчите на двата състава се спречкаха. Аарън Рамзи се сдърпа с Андер Ерера, в последствие го изблъска, и така на терена настъпи суматоха. Главният рефер, след консултация с един от асистентите си, вдигна жълт картон на Рамзи. 

В 75-ата минута на мача мениджърът на Юнайтед показа артистичната си страна. Холандецът ядосан от някои реферски отсъждания и в частност от фаул отсъден за Арсенал за нарушение срещу Алексис Санчес, застана до страничния асистент-рефер, размени няколко реплики с него, след което падна по гръб и веднага се изправи. 

В 80-ата минута Маркъс Рашфорд напусна игра под бурните овации на феновете на Театъра на мечтите. 

До последния съдийски сигнал Арсенал направи още няколко опита да изравни, но без успех. 

В класирането Юнайтед 6-и с 41 точки, а  Арсенал е 3-и с 51.


Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рохо, Блинд, Карик, Варела, Ерера, Шнайдерлин, Депай, Мата, Лингард, Рашфорд

Арсенал: Чех, Бейерин, Габриел, Кошчелни, Монреал, Рамзи, Куклен, Уокът, Йозил, Санчес, Уелбек


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS