В същинско зрелище Борнемут обърна Ливърпул и взе трите точки в мача от 14-ия кръг на Висшата лига. „Черешките“ се наложиха с 4:3, след като на няколко пъти се оказваха в позицията на догонващ в резултата.

Ливърпул превъзхождаше домакините през първата част, но след почивката играчите на Борнемут излязоха пределно мотивирани. Техните набези към вратата на „мърсисайдци“ дадоха резултат и така „грабнаха“ трите точки.

Ливърпул контролираше развоя на мача през първото полувреме, като стигна и до по-чистите положения. Момчетата на Юрген Клоп създадоха по-опасните ситуации, като в 20-ата минута излязоха напред в резултата. Садио Мане получи дълъг пас, преодоля Боруц, след което се разписа за 1:0. Две минути след това, преднината на „червените“ бе удвоена. Дивок Ориги се възползва от грешка стража на „черешките“ и се разписа за 2:0.

В 37-ата минута домакините имаха претенции за дузпа след съприкосновение между Фирмино и Натан Аке. Реферът обаче прецени, че няма основания да посочи бялата точка и даде знак играта да продължи.

След почивка в полза на Борнемут бе отсъдена дузпа. Джеймс Милнър извърши нарушение срещу противников футболист в пеналта, за което реферът отсъди 11-метров наказателен удар. Уилсън се нае с изпълнението и не сгреши за 1:2.

В 64-ата минута обаче Емре Джан отново върна спокойствието в редиците на „червените“, след като реализира за 3:1. В 74-ата минута след изълнение на корнер отдясно на вратата на Боруц, стражът улови топката, като имаше съмнения дали при приземяването си не е минал голлинията с пълния обем на топката. Технологията обаче показа, че попадение в полза на Ливърпул няма. Малко след това в 76-ата минута „черешките“ проведоха страхотна контраатака. Уилсън бе изведен отдясно, след това върна малко назад. Играч на Борнемут се размина, и така топката стигна до Фрейзър, който направи 2:3

Борнемут буквално шашна Ливъпрул в 79-ата минута, когато достигна до изравняване. След едно центриране от фаул топката попадна във Фрейзър, който центрира, а Стив Кук с прекрасно отиграване направи 3:3.

Натискът на Борнемут продължи и в продължението на двубоя „черешките“ стигнаха до пълния обрат. След удар към вратата на гостите Кариус не се намеси вещо – първо улови топката, но след това я изпусна. Натан Аке пък се възползва от това, пребори се и се разписа за крайното 4:3.

В класирането Ливърпул е трети с 30 точки, а Борнемут е десети с 18.