Саутхемптън сложи точка на прекрасната серия от три поредни победи на Ливърпул. "Светците" устискаха нулево равенство у дома срещу лидера в Премиършип и помогнаха на Манчестър Сити да се изравни на върха с мърсисайдци. 

През цялото време момчетата на Юрген Клоп не спираха да атакуват и да обстрелват Фрейзър Форстър, но вратарят на домакините направи невероятен мач и заключи вратата си, за да опази мрежата си суха. 

Мачът мина под тоталната доминация на мърсисайдци. От самото начало те наложиха темпото си, а "светците" се задоволяваха само с това да отбиват натиска им. И успяваха, въпреки опасностите пред Фрейзър Форстър. 

Най-активен за гостите беше бившият играч на Саутхемптън Садио Мане. Нападателят пропиля най-чистия шанс преди почивката в 29-та минута, когато от чиста позиция стреля, но ударът му беше отразен от Форстър. 

Последваха няколко интересни ситуации пред вратата на домакините, но Фелипе Коутиньо на два пъти пропусна от чисти ситуации. Хубав шанс за Жоржиньо Вайналдум имаше в продължението на първото полувреме. 

Тогава той беше изведен на границата на наказателното поле в удобна ситуация и стреля, но топката прелетя над вратата. Така преди почивката попадения не паднаха и двата тима се оттеглиха в съблекалните при 0:0. 

След подновяването на играта "червените" вдигнаха оборотите още повече и чистите положения пред вратата на противника им заваляха едно след друго. В 49-та минута Коутиньо получи страхотна топка в наказателното поле, но ударът му беше уловен от Форстър точно до гредата. 

В 58-та минута Жоел Матип можеше да се разпише, но точно преди да насочи топката в мрежата с глава след едно центриране, Върджил ван Дайк от състава на домакините успя да изчисти и да предотврати попадението. 

Натискът на Ливърпул не спираше и положенията валяха едно след друго, както и проливният дъжд в Южна Англия в този ден. Роберто Фирмино на два пъти излезе сам срещу Форстър, като особено в 67-та минута пропусна много чиста възможност, стреляйки встрани от вратата. 

В последните минути обръчът пред вратата на "светците" се беше затегнал още по-здраво. В 80-та минута Даниел Стъридж центрира и намери Натениъл Клайн, но и този бивш играч на Саутхемптън стреля на сантиметри встрани от вратата от страхотно положение. 

Само две минути след това Роберто Фирмино беше изведен отново на страхотна позиция, но пак не можа да преодолее страхотния в този мач вратар на домакините и статуквото се запази. 

В крайна сметка голове в този мач нямаше и заради многото си пропуски, мърсисайдци изпуснаха едноличното водачество в Премиършип. Те делят първата позиция с Манчестър Сити с по 27 точки, но с повече отбелязани голове са пред "гражданите", иначе и головата им разлика е еднаква. Саутхемптън пък си крета спокойно в средата на таблицата с 14 точки.