Отборът на Ливрпул изнесе една от най-категоричните си продукции от началото на сезона, като буквално прегази Саутхемптън в четвъртфинала за Купата на Лигата в Англия. Отборът на Юрген Клоп, макар и в силно променен вид, съсипа „светците“ с 6:1 на „Сейнт Мерис“ и се класира за полуфиналите в турнира.

С първи хеттрик като играч на мърсисайдци се отчете Дивок Ориги, за когото това беше и първи мач, в който той порязава противникова мрежа изобщо откакто дойде при „червените“. Два гола отбеляза Даниел Стъридж, който обаче напусна през втората част със съмнения за нова травма. Шестото попадение във вратата на Маартен Стекеленбург вкара влезлият на смяна Джордан Айб.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


 

Срещата стартира чудесно за домакините, които учудващо поведоха след само 39 секунди. Садио Мане бе изпуснат от Алберто Морено в наказателното поле, докато Райън Бертран центрираше отдясно. Така сенегалецът необезпокояван стреля с глава от упор и преодоля Адам Богдан. Секунди по-късно тъмнокожият футболист отново получи шанс да обстрелва с глава, ала този път Богдан улови.

Оттук нататък обаче Ливърпул започна да набира скорост и нямаше как да бъде спрян. В 25-ата минута Джо Алън намери Стъридж със страхотен пас в дълбочина. Макар топката да избяга малко на английския национал, в наказателното поле той се справи със Стивън Коулкър и реализира с кинжален шут по тревата – 1:1

Само четири минути по-късно Емре Джан направи брилянтна асистенция за Стъридж, подавайки му топката с външен фалц над защитниците. Волето на нападателя с десния крак не беше от най-сполучливите, но мина под плонжа на Стекеленбург – 2:1.

Точно в последната минута на първото полувреме гостите нанесоха нов тежък удар. Алберто Морено посрещна с шут една лошо избита топка след корнер и я прокара през купа от играчи. Ориги леко я отклони с левия крак, за да я прати в долния десен ъгъл – 3:1.

След почивката Саутхемптън направи опит да се върне в мача и натисна в откриващите минути, но без да стигне до кой знае какви възможности.

Затова пък в 69-ата минута Ливърпул отново изригна. Айб напредна през центъра и метна извеждащ пас за Ориги отдясно. Белгиецът натисна спусъка и шутира излючително мощно под лявата сглобка, като топката срещна напречната греда и влетя в мрежата – 4:1.

Три минути по-късно самият Айб се разписа в мрежата на Стекеленбург след като получи центриране от Алберто Морено на границата на наказателното поле. Младокът овладя на гърди и с десни крак шутира по тревата, за да направи резултата 5:1.

Ориги сложи точка на шоуто в 86-ата минута, когато 19-годишният австралиец Брадли Смит проби отляво и центрира, а белгиецът с глава вкара с глава, за да прати отбора в полуфиналите.