След като цяло лято един от ключовите играчи на Лестър Рияд Марез беше постоянно свързван с трансфер в друг отбор, самият той вече сложи край на спекулациите, след като подписа нов договор с "лисиците". От клуба обявиха, че е продължил настоящия си контракт с още четири сезона. 

Той беше спряган за къде ли не - Барселона, Реал, Арсенал - но избра в крайна сметка да остане в отбора, с който засега постигна най-големите успехи в кариерата си. Заплатата му се увеличава драстично, но все още не се обявява какъв точно ще е размерът на сумата. 

"Всички от Лестър сме щастливи да обявим, че Рияд Марез удължи договора си с нас и ще остане на "Кинг Пауър Стейдиъм" поне до 2020 г. Той имаше изключително важна роля в спечелването на титлата през миналия сезон и се надяваме заедно да продължим да пишем история", написаха от Лестър в сайта си. 

По-рано през лятото от клуба успяха да задържат и основния си голмайстор през шампионския сезон Джейми Варди. Единственото голямо име от шампионския състав, което напусна през лятото, е опорният халф Н'Голо канте, който премина в Челси за повече от 30 млн. паунда.