Мениджърът на Челси Антонио Конте очаква пореден тежък мач за тима си във Висшата лига на Англия. В събота на обяд лондончани играят с претендента за титлата и техен преследвач Манчестър Сити, а според италианеца, това е просто един от всичките тежки мачове, които съпътстват отбора му този сезон. 

"Питате ме дали това ще е най-тежкият ни мач? Ами в Премиършип има само тежки мачове, защото тази година лигата е много силна и всяко изпитание е трудно. Изиграхме големи мачове с Манчестър Юнайтед, Арсенал, Тотнъм и Ливърпул, сега ни предстои голям мач и със Сити."

"Наясно съм какво ме очаква в събота, също така съм наясно и какво би означавала една победа в такъв двубой. Този мач ще е един голям тест за нашите амбиции и за сплотеността ни като колектив", сподели Конте. 

Отборът му влиза в тази среща малко след като се измъкна срещу Тотнъм и надделя с 2:1. Попадението на "шпорите" сложи край на една серия от над 600 минути без допуснат гол на Челси. 

"Когато си в серия от шест победи без допуснат гол, винаги има разочарование, когато ти вкарат такъв, но това е нормално. Кристиан Ериксен ни отбеляза по великолепен начин, но за мен по-важното е, че не позволихме да допуснем още един гол, а и да отбележим на свой ред", сподели още италианецът.