Мениджърът на Челси Антонио Конте остана доволен от победата над Лестър. Той определи това като най-силният мач за лондончани.

„Мисля, че това е най-силният мач за отбора. Доволен съм от цялостното представяне на отбора. Не е важно само, че победихме, а също така, че показахме много силна игра“, коментира Конте.

„Ако мога, винаги ще държа Коста в игра през всички 90 минути. Той е много важен футболист за нас, защото той е истински лидер. Той успява да пренесе своята страст на терена, а ние имаме нужда от нея във всеки един момент от мача“, добави италианецът.

„Бях наясно с риска, че ако Коста получи жълт картон, ще го загубя за мача срещу Манчестър Юнайтед, но в същото време той вкарва истинска страст в играта на отбора, а това е особено важно.“

„През първото полувреме играхме много добре и показахме добра идея за играта с висока интензивност и много добри подавания. Намирахме нападателите между линиите и създадохме много ситуации за гол. Също така бяхме много агресивни, когато губехме топката. Работихме здраво във всеки един аспект.“

„Доволен съм, защото видях реализирани ситуациите върху, които работихме през седмицата. Доволен съм, защото момчетата заслужиха този резултат след старанието, което вложиха в мача и начина, по който се представиха. Промених системата на игра, защото е нормално, когато пристигнеш в един нов отбор първо да разбереш силните и слабите страни на играчите. След като допуснахме много голове, реших да променя системата на игра и така ще продължим да играе. Смятам, че системата е подходяща за качествата на футболистите, които притежаваме. Ние обаче трябва да продължим в този аспект“, каза още Антонио Конте.