Манчестър Сити и Челси ще се изправят в голямото дерби на върха в Англия в съботния ден и там залогът е първата позиция. Но вместо нападки между лагерите, цари атмосфера на комплименти и ласкави изказвания. 

Поне това си личи от думите на мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола, който не пропусна да похвали колегата си от "Стамфорд Бридж" Антонио Конте, като според него италианецът е един от най-добрите в професията в света. 

"Конте без съмнение е един от най-добрите треньори в момента, ако не и най-добрият. Статистиката му, начинът на игра на отборите му, всичко това говори, че е много добър. За първи път ще имам щастието да се изправя срещу него и това ще е голямо зрелище."

"Той свърши страхотна работа и с Ювентус, и с националния отбор на Италия. Няма значение дали е в Юве, "скуадрата" или Сиена, винаги си личи почеркът му и отборите му играят феноменално", сподели Гуардиола в навечерието на двубоя. 

Благодарение на серията си от седем поредни победи Челси успя да излезе на върха и да изпревари именно Сити за челната позиция, който също тръгна феноменално, но загуби скорост през септември и октомври. 

"Антонио може би започна малко тромаво, но сега са в серия от седем поредни успеха. Още преди началото на сезона беше ясно, че са претендент за титлата, но сега това важи с пълна степен за тях."

"Този мач ще е един страхотен изпит за нас. Затова ще подходим подобаващо и ще бъдем с амбицията да покажем всичко необходимо, за да постигнем успеха в този двубой", сподели още испанският специалист.