Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че ситуацията, в която се намира белгийският нападател на "червените" Дивок Ориги е повече от добра за него, за да се пребори за място в стартовата единайсеторка на отбора.

Очаква се белгийският национал да стартира за пръв път от началото на среща в Премиър Лийг в предстоящото гостуване на Борнемут. С оглед проблемите на Даниел Стъридж и липсата на Филипе Коутиньо от редиците на мърсисайдци, то това би било напълно логично.

"Времето е много важно. В Англия нямаш много време, в което можеш грабваш хиляди възможности, но в този случай Дивок е в страхотна позиция в това състезание между играчите. Последните седмици тренира много добре и се намира в много добра форма. Той е само на 21 години и също така няма достатъчните игрови минути, натрупани през сезона, но Дивок работи непрестанно - без почивка. Понякога е повече от полезен, понякога по-малко, но това е част от играта, а дори и от живота", сподели Юрген Клоп.

Ориги влезе от скамейката в последната среща на отбора в първенството, след като замени тежко конутизилият се Коутиньо. Той също така стартира и срещу Лийдс във вторник, където Ливърпул надви своя опонент с 2:0, а първото попадение бе дело именно на бившия футболист на Лил.

"Наистина съм много щастлив, че ще мога да го използвам на пълния му капацитет от възможности".

Ливърпул пристига на "Виталити Стейдиъм", с цел да продължи серията си от 15 поредни срещи без загуба във всички турнири. Лорис Кариус, Натаниел Клайн, Жоел Матип, Деян Ловрен, Джеймс Милнър и Джордан Хендерсън се очаква да стартират от самото начало на мача, след като през седмицата им бе дадена почивка в 1/4-финалният мач срещу Лийдс за Купата на Англия. Роберто Фирмино и Адам Лалана също подновиха тренировки с отбора на "Мелууд", след като имаха проблеми.

 "Няма съмнение, че Борнемут се представя добре. Еди Хауи върши чудесна работа там. Нямаха спортен шанс в последния им мач срещу Арсенал на "Емирейтс", но играят добър футбол с ясен стил. В отбора им има микс от опитни играчи и страхотни млади таланти. Бяха страхотни при контраатаките срещу Арсенал, в защита също играха солидно. Със сигурност могат да ни създадат проблеми. "Виталити" не е много голям стадион, но атмосферата е приятна, а аз харесвам такива истории", добави Клоп за предстоящия опонент на Ливърпул.

Мачът може да гледате тази неделя от 15,30 пряко по DIEMA SPORT и по GONG PLAY.