Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за пореден път демонстрира своята подкрепа към вратаря Лорис Кариус, който напоследък допусна доста гафове и подложен на множество критики. Германският наставник беше категоричен, че представянето на Кариус ще се подобри, когато същото направят и защитниците пред него.

Бившият страж на Майнц 05 се превърна в новия титуляр под рамката за „червените“, където до този момент с не особено голям успех се изявяваше Симон Миньоле. Въпреки това доста от феновете на Ливърпул призовават белгийския национал да получи нов шанс заради слабите изяви на конкурента му.

При равенството 2:2 срещу Уест Хем в неделя Кариус допусна грешка и позволи на Димитри Пайе да вкара от пряк свободен удар. В предния кръг пък вратарят изпусна топката и така позволи на Борнемут да осъществи велик обрат от 1:3 до 4:3.

„Разбира се, когато допускаш голове винаги ще има дискусии тук и там. Ние самите в отбора дискутираме това. Подлагаме на анализ всичко, което се случва“, каза Клоп.

„Ние не насочваме упреците персонално. Никой няма да каже на другия: „Луд ли си? Какво направи тук?“ Окей, срещу Борнемут имахме ситуация. Тогава показахме лоша игра в отбрана. Хората казват: „Само ако Матип беше налице...“ Значи ми казвате, че Матип е щял да притича зад вратаря и да спаси четвъртия гол? Генералното мнение е такова. Ние не се чувстваме комфортно така. Ще си помогнем само ако всички до един се представяме по-добре“, допълни Клоп.

„Който и вратар да сложиш, ако хората пред него позволяват към него да се стреля отвсякъде, това не променя нещата. Трябва да избягваме подобни моменти като отбор и доста често успяваме. Точно по тази причина, когато всички говорят за дефанзивните проблеми, аз знам, че вече се браним добре. Хората винаги искат нови играчи, но моята работа е да работя с наличните и да го правя добре постоянно. Когато казвам, че не сме имали точния баланс в даден мач, това значи, че играта в отбрана започва още от нападателите. Защитата започва с поставянето под напрежение на играча, който е подал топката или, с това да имаме повече играчи между топката и нашата врата“, допълни германецът.