Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп побърза да успокои феновете на „червените“, като заяви, че няма място за паника след изненадващата загуба от Бърнли във втория кръг на Висшата лига.

„Мърсисайдци“ понесоха сериозни критики за представянето си на „Търф Муур“ през уикенда, но според германския специалист сега не е моментът за крайни оценки.

Клоп призова феновете на тима да „останат спокойни“ и да не очакват сериозни промени в състава за предстоящия двубой от турнира за Купата на футболната лига във вторник срещу Бъртън Албиън.

„Разбира се, че уважаваме нашия противник. Сега не е точният момент да давам почивка на играчите си. Няма да направим седем или осем промени в отбора“, коментира Клоп, който през миналия сезон изведе тима до финала в турнира, но го загуби след изпълнения на дузпи.

Клоп призна още, че все още „не се чувства добре“ след съботната загуба от Бърнли.

„Трябва да се справяме по-добре. Губил съм мачове през живота си, приемам и факта, че ще губя още за в бъдеще. Всеки може да загуби мач. Двубоят срещу Арсенал беше добър, вторият мач не бе такъв. Каква е истината тогава?“

„Никой от вас не пита за информацията, която получихме след мача с Бърнли, но тя вече е при нас и трябва да я използваме, за да намерим начин как да побеждаваме. Моята работа е да накарам футболистите да бъдат около наказателното поле. Тогава обаче трябва да използваме уменията си в най-решаващата зона от терена“, каза още немският специалист.