Само истинските фенове на английския футбол могат да разберат емоцията да преживееш един мач на "Стамфорд Бридж", особено ако той е предшестван от уникален жест на съпричастност.

В последните няколко дни всички ние станахме свидетели как хиляди хора по стадионите, в това число и в България, отдават почит на загиналите след терористичните атаки в Париж от 13 ноември.

Освен традиционните минута мълчание и изпълнение на Марсилезата, на „Стамфорд Бридж“ опънаха и огромно френско знаме. Всички – и участници, и зрители, за кратко изразиха своите най-искрени съболезнования с жертвите от преди седмица.

На 13 ноември в Париж имаше серия от терористични актове. Неизвестни откриха стрелба в ресторант, три взрива имаше около стадиона по време на мача между Франция и Германия (2:0). На рок концерт неизвестни взеха заложници. Жертвите на серията от ужасяващи атаки са 130 души. Ранените бяха над 300.

Отборът на Челси победи Норич с 1:0 в мач от 13-ия кръг на Висшата лига. В герой за тима на Жозе Моуриньо се превърна Сеск Фабрегас, който отбеляза единственото попадение в средата на втората част.

Преди първия мач от кръга във Франция също успяха да трогнат с начина на подкрепа. Френският химн огласи „Алианц Ривиера“ преди мача между Ница и Олимпик Лион.