Лестър е новият лидер във Висшата лига. Изненадващо или не, но "лисиците" дръпнаха на всички грандове в английския елит след поредния си убедителен успех, този път над Нюкасъл с 3:0 насред "Сейнт Джеймсис Парк". 

Джейми Варди се разписа за 10-и пореден път в първенството, с което изравни рекорда на Рууд ван Нистелрой за най-много поредни двубои с реализирано попадение. Холандецът постигна същото за Манчестър Юнайтед. Второто попадение за успеха беше на Леонардо Уйоя, а в края Шинджи Оказаки оформи класиката. 

Гостите в този мач направиха поредното си силно представяне и имаха много шансове да открият още в началото на мача. Джейми Варди и Леонардо Уйоя обаче бяха разконцентрирани в началните минути. 

Двамата не спираха да тормозят "свраките" до самия край на полувремето и пропуснаха още по един шанс. Но усилията им се увенчаха с резултат точно преди почивката. В продължението на частта Уйоя намери по перфектен начин Варди и английският национал от близка дистанция беше безкомпромисен - 1:0 за Лестър. 

След подновяването на играта отново "лисиците" бяха по-активни и Варди пропиля в 60-та минута страхотен шанс. Но само две минути по-късно аржентинският му колега вкара за 2:0 след удар с глава при центриране на Рияд Марез. 

Последваха малко по-силни минути за Нюкасъл, но Върнън Анита не беше точен. При контрите на Лестър обаче се стигна и до трети гол, който беше дело на Шинджи Оказаки в последните минути и така след класиката "лисиците" излязоха на върха с 28 точки, с една повече от Манчестър Юнайтед. 

Челси - Норич

източник: Gulliver/Getty Images

В другия интересен мач от късния следобед в Англия, шампионът Челси най-после живна. След трите поредни загуби, момчетата на Жозе Моуриньо най-после спряха серията и победиха Норич с 1:0 на своя "Стамфорд Бридж". 

В герой за тях се превърна Диего Коста, който отбеляза единственото попадение в средата на втората част, което се оказа и с цената на трите точки. Благодарение на тях, лондончани се изкачиха малко по-напред в подреждането. 

"Сините" бяха по-активни през цялото време, като изпуснаха няколко положения в началото чрез Диего Коста и Сеск Фабрегас. Вратарят на Норич Джон Руди направи няколко страхотни спасявания, но капитулира в 65-та минута. 

Тогава Сеск Фабрегас намери по перфектен начин Коста, с когото си партнират и в националния отбор на Испания, в наказателното поле и нападателят най-после преодоля Руди за 1:0. 

До края шампионите изпуснаха да направят успеха си по-убедителен, като пропуски направиха Курт Зума и Неманя Матич, но не можаха да се разпишат и в крайна сметка резултатът се запази. 

Така Челси събра 14 точки, за да стигне до 15-та позиция, а Норич е на мястото под него с две точки по-малко. 

Резултатите от ранните съботни мачове в Англия: 

Уотфорд - Манчестър Юнайтед 1:2

Челси - Норич 1:0

Евертън - Астън Вила 4:0

Нюкасъл - Лестър 0:3

Саутхемптън - Стоук Сити 0:1

Суонси - Борнемут 2:2

Уест Бромич - Арсенал 2:1