Манчестър Сити започна календарната година по наистина вдъхновяващ начин – с пълен обрат при гостуването срещу Уотфорд в 20-ия кръг на Висшата лига. Само в рамките на второто полувреме мачът се превърна от кошмарен в магичен за „гражданите“, които успяха да си отвоюват победа с 2:1 срещу един от най-силно играещите тимове в Англия.

„Стършелите“ на Кике Санчес Флорес не бяха много далеч да вземат нов звезден скалп след този на Ливърпул, като Александър Коларов им помогна, откривайки резултата с автогол. Заключителните минути на срещата обаче доказаха куража на „гражданите“, които чрез Яя Туре и Серхио Агуеро подковаха успеха.

На своя „Викаридж Роуд“ Уотфорд бързо доказа намеренията си и още във втората минута Аймен Абди отправи топовен шут от границата на наказателното поле, който почти навести лявата сглобка зад Джо Харт.

Защитата на гостите беше доста нестабилна в началото на първата част и в 11-ата само лошото овладяване на Трой Дийни му попречи да излезе очи в очи с вратаря. Хурадо го намери с идеален пас в пеналта, но таранът се замота и позволи на Коларов да го застигне и пребори за топката. Малко по-късно домакините стигнаха до първия си чист шанс – Абди намери Одион Игало пред наказателното поле, а с копринено първо докосване нигериецът се измъкна от Николас Отаменди и само навременното излизане на Джо Харт предотврати сигурен гол.

Постепененно манчестърци започнаха да напипват ритъма си и в 19-ата Кевин де Брюин за малко да изненада Аурелио Гомеш с далечен шут. Десетина минути по-късно включване на Давид Силва отдясно доведе до голямо меле. Испанецът пусна за Фернандиньо, който от малък ъгъл стреля към вратата. Стражът на Уотфорд отрази, а разбъркването завърши с адски неточен шут на Рахийм Стърлинг над гредата.

След паузата Сити имаше първи възможността да порази целта, ала в 53-ата минута Фернандиньо с глава не можа да засече както трябва центрирането на Коларов от ъглов удар.

Така се стигна до ответната атака, при която Уотфорд откри. Одион Игало притисна Мангала в пеналта и спечели корнер, който Бен Уотсън изпълни към първа греда. Там Коларов неволно отклони топката с темето си и така заблуди Джо Харт – 0:1.

Редовен ли бе щастливият за Уотфорд корнер?

Сити веднага опита да натисне, но имаше трудности да преодолява гъстата отбрана на Уотфорд. В 70-ата минута Силва и Де Брюин разиграха двойно подаване, при което испанецът намери своя съотборник с пета пред дъгата. Белгиецът веднага шутира по тревата, а Аурелио изби в корнер.

Зрелищната развръзка изглеждаше много малко вероятна с напредването на мача, но пък стана факт в рамките на 120 секунди. В 82-ата минута Коларов се реваншира за автогола си, като с много точно подаване намери Яя Туре на първа греда, а котдивоарецът от едно докосване уши кълбото под близката сглобка – 1:1.

Уотфорд изпадна в шок и съвсем скоро инкасира втори гол. Хесус Навас изведе по чудесен начин Бакари Саня отдясно по атаката, а французинът прати фалцово центриране над Мигел Бритос. Зад гърба на защитника Агуеро изскочи на точното място и с изстрел в обратния ъгъл препарира вратаря – 2:1 и три точки за „небесно сините“.

Успехът придвижи Сити на третото място във временното класиране с 39 точки, които ги оставят на 3 зад лидера Арсенал и на 2 зад втория Лестър. Уотфорд пък записа втора загуба в първенството и е на 9-а позиция с 29 точки.