Манчестър Юнайтед спечели голямото дерби на петия кръг в Премиършип с Ливърпул. На своя "Олд Трафорд" "червените дяволи" направиха много силно второ полувреме, за да бият големия си опонент с 3:1 и да направят заявка за челната позиция, на която е градският съперник от Сити. 

Дейли Блинд откри резултата, а Андер Ерера от дузпа удвои. Кристиан Бентеке върна интригата в края с гола на сезона до момента, но малко след това Антони Марсиал със също много красиво изпълнение отбеляза дебютното си попадение и подпечата трите точки за тима си в този мач. 

Двата тима се хвърлиха в доста здрава битка от самото начало, но чистите голови положения липсваха. И въпреки това, "червените дяволи" имаха шанса да поведат след уникална грешка на Симон Миньоле в самото начало. 

В 7-та минута белгийският страж пусна пусна разконцентрирано топката в краката на Хуан Мата, който я продължи към Маруан Фелаини, но играещият като централен нападател в този мач футболист я прати над вратата. 

След това двата тима се захапаха още по-здраво и ситуациите станаха твърде малко. Хубав шанс за домакините се откри в 22-та минута, когато Мемфис Депай проби по фланга и нахлу в наказателното поле, но опасното му центриране беше избито в корнер в последния момент. 

Мърсисайдци нямаха много шансове да открият, като опитваха да затруднят Давид де Хеа на контри. При една от тях Кристиан Бентеке беше изведен зад защитата, но се оказа, че е в засада, иначе стрелковата позиция беше изключително изгодна. 

Но в крайна сметка двата тима преди почивката не си отбелязаха попадение, а на всичкото отгоре статистиката беше безпощадна - те не бяха отправили нито един точен удар към една от двете врати. И затова заслужено нулите останаха да греят до края на полувремето. 

След подновяването на играта събитията на терена станаха далеч по-интересни. Още в 49-та минута домакините най-после поведоха. Тогава след заучено изпълнение на пряк свободен удар Хуан Мата пусна към непокрития Дейли Блинд, който с мощен удар от наказателното поле препарира Миньоле за 1:0. 

След това "червените" живнаха и тръгнаха да търсят изравняването. Първо Натейниъл Клайн не можа да се разпише след грешка на Давид де Хеа, а в 57-та минута Дани Ингс получи страхотна възможност. Тогава англичанинът беше оставен да стреля с глава от наказателното поле, но със сетни сили Де Хеа изби в корнер и предотврати опасността. 

После Ашли Йънг стреля от пряк свободен удар, но не затрудни Миньоле, а още един шанс за мърсисайдци имаше в 64-та минута. Тогава първо след непохватна намеса на защитата на "червените дяволи" се наложи на Дейли Блинд да изчисти от голлинията. При добавката Роберто Фирмино от 2-3 метра не успя да намери вратата, въпреки че не беше притесняван особено. 

Тези пропуски на гостите бяха наказани в 70-та минута. Тогава Джо Гомес фаулира Андер Ерера в наказателното поле и реферът даде заслужена дузпа. Испанецът застана зад топката и хладнокръвно преодоля Миньоле за 2:0 и на практика реши всичко в този мач. 

До края на мача мърсисайдци се хвърлиха по-смело напред в търсене на попадение. Първо Джирдан Айб стреля опасно, но Де Хеа изби в 83-та минута. Но веднага след това Кристиан Бентеке върна интригата. 

Той получи хубава топка около точката на дузпата и със задна ножица разстреля испанския вратар на домакините с най-красивия гол в Премиършип от началото на сезона. Това трябваше да направи последните минути доста интересни, но не би. 

В 86-та минута Ашли Йънг намери Антони Марсиал пред наказателното поле, французинът навърза трима защитници на Ливърпул и с техничен удар преодоля Миньоле за 3:1. Това вече сложи точка на мача. 

След този развой "червените дяволи" взеха трите точки и имат 10 в актива си, делейки второто място с Арсенал. Мърсисайдци останаха със седем и са в средата на таблицата.