Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че неговият нападател Серхио Агуеро не бива да се поддава на критиките, с които го засипват в Аржентина заради представянето му в националния отбор, а да използва негативната реакция, за да стане по-силен играч.

Във вторник „гаучосите“ паднаха с 0:1 от Парагвай в световна квалификация, а Агуеро провали отбора си, като изпълни леко несериозно дузпа и вратарят Хусто Вияр я спаси. Иначе за „гражданите“ през този сезон Кун Агуеро има 11 гола в 8 официални мача, но за Аржентина последното му попадение датира от 10 юни.

„В емоционално отношение той е добре, даже доста добре. Всеки обаче трябва да знае – всички търпим критики“, коментира Гуардиола. „Това важи за аржентинец в Аржентина, за бразилец в Бразилия, за испанец в Испания. Случва се на всички футболисти по света и на всички мениджъри.“

„Това може да те направи по-силен, може да се поддадеш на критиките или да направиш нещо по-добро с тях. Случаят на Серхио не е изключение. Такива неща са се случвали и с Лео Меси, с Анхел Ди Мария. Случваше се с Дани Алвеш в Бразилия, с Неймар в Бразилия, с Рахийм Стърлинг в Англия. Когато играеш зле и губиш, просто те убиват“, допълни Пеп.

Днес от 17 часа българско време Манчестър Сити посреща Евертън в мач от 8-ия кръг, а срещата можете да проследите в пряко предаване на онлайн платформата GONG PLAY и DIEMA SPORT 2.