Първата задача на Кристъл Палас е да спре да губи мачовете си, заяви новият мениджър на Кристъл Палас Сам Алърдайс. 62-годишният специалист официално бе назначен на поста, заменяйки Алън Пардю.

Алърдайс подчерта, че трябва да се работи най-вече върху това, отборът да не допуска толкова много голове във вратата си. 

"Орлите" в момента са на точка над зоната на изпадащите, като са инкасирали 32 гола в 17 срещи. Договорът на Алърдайс е за две години и половина, за първи път отборът ще играе под негово ръководство на 26 декември срещу Уотфорд.

Той бе селекционер на Англия до средата на септември и загуби работата си, след като бе уличен в корупция от британския вестник The Telegraph. Журналисти от изданието бяха провели преговори с треньора, представяйки се за служители на азиатска компания. Алърдайс бе поискал 400 000 паунда, за да бъде техен посредник и да ги въведе на трансферния пазар на Острова, заобикаляйки правилата. Той се бе съгласил да използва влиянието си и да пътува в Сингапур и Хонконг като техен представител. 

Също така им бе разказал за схемата, по която могат да бъдат заобиколени правилата на ФА, забраняващи на трети страни да владеят правата на играчите. Материалът за Алърдайс бе част от десетмесечно разследване на The Telegraph за корупционни схеми в британския футбол. /БГНЕС