Важни отговори ще се получат за крайното класиране в Премиършип след днешните сблъсъци. И те ще са за едни от ключовите позиции в подреждането - местата в зона Европа и изпадащите. 

Дали походът на Уест Хем ще приключи с квота за Лига Европа? Още една идея по-близо до този отговор ще бъдем днес след мача на "чуковете" с Уест Бромич. В него те нямат право на грешка, ако искат да продължават да мечтаят за излаз в битките на Стария континент. 

С тази битка от 17:00 часа се открива и програмата за 36-ия кръг на Висшата лига в ефира на Diema Sport 2, както и на нашата платформа Gong Play. При успех, лондончани ще запазят жива дори илюзията, че могат да се преборят за място в Топ 4, но по-реалната им цел е място в Лига Европа. 

Във врата им обаче дишат Ливърпул и Саутхемптън, така че грешните стъпки срещу отдавна осигурилия си мястото в елита и за следващия сезон и само доиграващ кампанията тим на Уест Бромич са не просто нежелателни, но и задължителни за избягване. 

Но освен разиграването на евентуалната квота за втория по сила европейски клубен турнир, в днешния ден ще бъдат дадени и отговори за това, кой ще запази шансовете си за оцеляване и дали няма да стане известен още някой удавник, след Астън Вила. 

От 17:00 часа Нюкасъл посреща Кристъл Палас и това е един от трите двубоя до края на сезона, в които победата е задължителна за "свраките". Те са в най-неизгодна позиция от всички, борещи се за едното място, даващо право на спасение и затова задължително трябва да победят лондонския си съперник, който мисли само за финала във ФА Къп. 

Важна ще е и битката между Стоук Сити и Съндърланд на "Британия стейдиъм", отново от 17:00 часа, но всички погледи ще са приковани от зрелището между Арсенал и Норич на "Емирейтс" от 19:30 часа. 

Този двубой ще можете да проследите директно в ефира на Diema Sport 2, както и на нашата платформа Gong Play. Той ще даде отговор и на това имат ли "канарчетата" достатъчно доводи да запазят мястото си в елита, и на това дали "артилеристите" ще имат възможност да се преборят без проблеми за квота от Топ 4. 

Доскоро момчетата на Арсен Венгер бяха кандидати за шампиони, но сега са едва четвърти и ако сгрешат срещу Норич, може да имат проблеми да опазят и това място, защото им предстои мач с Манчестър Сити в предпоследния кръг. В същото време, "канарчетата" вече паднаха под чертата и ще драпат за спасението с всички сили. Ще постигнат ли целите си тези отбори, ще разберем съвсем скоро.