Дузпа в 88-та минута остави Тотнъм в играта за Купата на Англия. „Шпорите“ стигнаха до равенство 2:2 при домакинството си на Лестър на „Уайт Харт Лейн“ от третия кръг на турнира. По този начин двата отбора ще преиграват.

Мачът започна отлично за Тотнъм, който поведе в резултата в 9-та минута. Домакините се възползваха от грешка на вратаря на Лестър Каспер Шмайхел. Насер Шадли стреля, а Каспер Шмайхел не успя да избие достатъчно добре топката и я изпрати в краката на Кристиан Ериксен, който успя да овладее топката, след което да я обработи достатъчно бързо и да я изпрати във вратата на Шмайхел.

Кристиан Ериксен стреля опасно от фаул в 16-та минута, но Шмайхел спаси.

Лестър успя да изравни резултата в 19-та минута. В Демарай Грей центрира от корнер в наказателното поле на Тотнъм, където Марчин Василевски засече топката с глава и я изпрати във вратата на Мишел Ворм.

Тотнъм можеше да вкара трети гол в 20-та минута, когато Сон комбинира с Ериксен, който стреля, но Шмайхел отново спаси.

Лестър можеше да направи пълен обрат в 23-та минута, когато Анди Кинг се опита да прехвърли технично Мишел Ворм, но вратарят спаси.

Лестър направи пълен обрат в срещата в 48-та минута, когато Шинджи Оказаки направи за смях защитата на Тотнъм, за да вкара втори гол във вратата на Мишел Ворм. Първият удар на японеца бе отразен от Мишел Ворм. След това Оказаки навърза цялата отбрана на домакините, като преодоля Алдервайрелд и Вимер преди да изпрати топката във вратата на холандския вратар.

Лестър можеше да реши всичко в срещата в 63-та минута, когато Демарай Грей отправи опасен удар, а топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Ворм.

Набил Бенталеб стреля опасно в 86-та минута, но Каспер Шмайхел спаси.

Съдията Роб Медли свири дузпа за Тотнъм в 88-та минута, когато Нейтън Дайър игра с ръка в наказателното поле на Лестър. Наказателният удар бе реализиран от Хари Кейн в 89-та минута на срещата.

Така двата отбора ще преиграват сблъсъка помежду си от третия кръг на Купата на Англия.