Челси победи Лестър с класическото 3:0 и остави защитата на "лисиците" напълно беззащитна. 

Попаденията вкараха Диего Коста, Еден Азар и Виктор Моузес.

Единствената промяна в състава на Челси беше появата на Педро на мястото на Вилиан.

Играчите на Челси носеха черни ленти по време на загрявката, в памет на майката на Уилиан, чиято кончина е причината за отсъствието му.

"Лисиците" също имаха черни ленти на ръцете си, за да почетат починалия крал на Тайланд Пумипон Адулядет, тъй като това е родната страна на собствениците на клуба.

Още в 5-ата минута Челси направи първата опасна атака в двубоя. Удар на Виктор Моузес към ниската греда, който рикошира в крака на Кристиан Фукс, бе отразен от вратаря Каспер Шмайхел.

Две минути по-късно Диего Коста, който е водещият голмайстор на първенството, наниза топката във вратата на Шмайхел след грешка в защитата на "лисиците" и подаване с пета на Неманя Матич. 

В 27-ата минута Давид Луис имаше шанс да увеличи разликата от пряк свободен удар, но удърът му срещна гредата.

Шест минути по-късно се случи очакваното. След ново разсейване в задните позиции на Лестър, Еден Азар проби зад защитата и след подаване на Педро остана сам срещу вратаря и отбеляза за 2:0.

В 53-ата минута възникна първата по-сериозна възможност пред Лестър, но Олбрайтън я пропиля стреляйки всиоко над вратата. 

Десет минути по-късно Давид Луис отново удари греда, но този път на своята собствена врата, но за негов късмет там нямаше играч на Лестър, който да завърши започнатото.

Наставникът на Челси Антонио Конте и Диего Коста се сдърпаха по време на мача. 

Италианецът изрази недоволство към играта на Коста, което предизвика бурна реакция от страна на футболиста и размяна на реплики между двамата.

По-късно в мача Коста опита да намери вратата със страничен удар, но топката рикошира в защитник на Лестър, след което попадна на крака на Нголо Канте, но защитник на Лестър отби топката.

В 80-ата минута резултатът стана класически (3:0) след като Виктор Моузес се реваншира за предишния си пропуск и отбеляза. Асистенцията за гола е дело на влезлия като резерва Натаниел Чалоба.