Челси победи Манчестър Юнайтед с 4:0 в дербито на 9-ия кръг на Висшата лига. Головете за успеха на "сините" от Лондон реализираха Педро в 1-ата минута, Кейхил в 22-ата, Азар в 62-ата и Канте в 70-ата минута  на двубоя.

Челси успя да открие резултата още в 1-ата минута с попадение на Педро. Алонсо намери с добър пас Педро, той излъга Де Хеа и се разписа за 1:0.

Юнайтед отвърна с удар на Ибрахимович, но Куртоа беше на мястото си. 

Гари Кейхил матира за втори път Де Хеа, след като от няколко метра засече топката след изпълнение на корнер в  22-ата минута. Две минути след попадението на Челси Рашфорд опита да матира Куртоа, несполучливо. Малко по-късно отново вратарят на Челси се справи с удар на Андер Ерера.

До почивката двата отбора си размениха по един опасен удар, но попаденията пред първата част останаха само две.

На почивката в състава на Манчестър Юнайтед на мястото на Фелаини влезе Мата.

В 58-ата минута Лингард стреля опасно към вратата на Куртоа, но вратарят на домакините се справи със ситуацията. В  62-ата минута Челси направи резултата класически с попадение на Еден Азар, който матира Де Хеа и не му остави никакви шансове. Челси продължи да се забавлява и направи резултата 4:0 в 70-ата минута като Канте се разписа.

Малко по-късно и Диего Коста пробва мерника си, но този път Де Хеа се справи със ситуацията и не допусна пети гол във вратата си. Един от опасните удари по посока вратата на Челси отправи Златан Ибрахимович в 81-ата минута, но отново стражът се справи със ситуацията. Отново в края на двубоя Ибра имаше възможност да вкара поне почетен гол за Юнайтед, но отново не беше точен.

В крайна сметка след успеха Челси се настани на 4-ото място с актив от 19 точки, а Юнайтед е на 7-ото с 14 точки.

Стартовите състави на Челси и Манчестър Юнайтед:

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Давид Луис, Кейхил, Моузес, Канте, Матич, Алонсо, Педро, Диего Коста, Азар

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Баи, Смолинг, Блинд, Ерера, Фелаини, Лингард, Погба, Рашфорд, Ибрахимович