Вратарят на Арсенал Петър Чех заяви, че победата в дербито срещу Манчестър Юнайтед е много по-важна за техния противник. Чешкият страж намекна, че ако „червените дяволи“ не успеят да спечелят, сериозно ще намалят шансовете си да се борят за трофея от Висшата лига.

В момента „червените дяволи“ се намират на 6 точки зад четвъртия в класирането Арсенал, а лидерът Ливърпул има аванс от 8 точки пред големия си враг. „Това е още един мач за 6 точки. Направихме равенство срещу Тотнъм и сега има малка разлика между нас и Ливърпул. Затова трябва да се увериш, че ще останеш близо и всеки път, когато те изпускат точки, трябва да се възползваш“, коментира Чех.

„Юнайтед се намират зад нас, така че да ги оставим още по-назад е друга важна цел. Трябва да останем близо до върха и да не изоставаме от останалите. Ако Юнайтед мисли за скъсяване на разликата и възвръщане шансовете си за титлата, те ще се нуждаят от три точки срещу нас. Това е голям мач и за двата отбора. Трябва да сме готови да се адаптираме към техния стил на игра. Винаги се стремим да наложим своя стил и да контролираме събитията“, добави Чех.