Бившият ас на Ливърпул Чаби Алонсо отправи сериозни суперлативи по адрес на капитана на тима Джордан Хендерсън преди дербито между мърсисайдци. Според испанския ветеран Хендерсън е една от причините за успешния старт на клуба през сезона главно заради трансформацията в играта си.

Двубоят между най-големите врагове в английския футбол стартира в 22 часа българско време, като ще върви в пряко предеване по DIEMA SPORT 2 и онлайн чрез платформата GONG PLAY.

„Не са само игрите ма на терена, а и присъствието му извън терена. Според мен той вече е иззел ролята на лидер в съблекалнята“, коментира Алонсо.

„След Стивън Джерард той наследи лентата и ще се опита да продължи това, което двамата правеха преди това. Дотук се справя определено. С Юрген Клоп и Лукас Лейва зад гърба си, той успява.“

„Джордан има толкова много енергия в себе си, играе добре и е завършен футболист. Не говоря просто като опорен халф – той е в състояние да нахлува и в наказателното поле. Хендерсън се превръща в много важен играч“, добави Алонсо.