Бърнли приземи Уотфорд и се наложи с 2:0 над представящия се отлично през септември тим на "стършелите".

Уотфорд пристигна в Бърнли с две звучни победи над Уест Хем и Манчестър Юнайтед, но не получи никакви шансове.

Бърнли тотално владееше ситуацията и под силния дъжд наложи своето темпо.

Още в десетата минута Джордж Бойд прати силна топка под гредата, но Еурелио Гомеш направи страхотно спасяване. Йохан Гудмунсон също опита да преодолее Гомеш в 24-та минута, неуспешно.

Бърнли заслужено откри резултата в 38-та минута, след като центриране в наказателното поле бе засечено от Джеф Хендрикс с глава, и мина през куп играчи, за да влети в мрежата. Сам Воукс се опита да добави във вратата, но тя сама попадна там.

Единственото по-сериозно положение за Уотфорд преди почивката дойде точно в последната минута от полувремето. След пряк свободен удар, топката стигна до Роберто Перейра, който центрира към Одион Игало, но той не успя да отправи силен удар и Том Хийтън спаси.

В петата минута от второто полувреме, Бърнли увеличи аванса си, след подобно попадение на първото. Центриране в пеналта бе засечено от Майкъл Кийн с глава и влетя в мрежата без проблем.

В 61-та минута Бърнли бе близо до класически резултат, след като Еурелио Гомеш не успя да отрази добре един далечен удар, но добавката дойде от засада, а и не го преодоля.

Уотфорд така и не успя да покаже нищо от вдъхновената игра от последните си мачове, и дори четирите минути добавено време бяха напълно излишни в тяхното търсене на поне един почетен гол.

След шестия кръг и този последен мач от него, Уотфорд и Бърнли имат равен брой точки - по седем, като домакините са 13-ти, а гостите - на 11-та позиция.