Президентът на Борнемут Джеф Мостин призна, че полузащитникът Джак Уилшър би могъл да остане в отбора и след края на сезона. Английският национал бе пратен под наем от Арсенал при „черешките“, като настоящата уговорка включва само сезон 2106/2017.

24-годишният Уилшър пристигна в отбора миналия месец, след като мениджърът на „артилеристите“ Арсен Венгер не можа да му гарантира, че ще го използва редовно. Френският специалист изпрати своя полузащитник в Борнемут с думите, че вярва във възраждането на кариерата му, която до момента върви надолу заради постоянните контузии.

Наставникът на „черешките“ Еди Хоу не крие големите си очаквания към Уилшър, а самият играч написа в социалните медии след успеха с 1:0 над Евертън, че е „горд да бъде част от този тим“.

„Смятам, че всичко е възможно“, заяви босът на Борнемут Джеф Мостин. „Най-доброто, което можем да направим, е да интегрираме Джак в отбора и да му помогнем да постигне това, към което се стреми.“

„Дали той ще остане или не след края на сезона, ще се повторя – всичко е възможно. Трябва да сме реалисти и да имаме едно на ум, че Джак може да поиска да се върне у дома в Арсенал. Ако случаят е такъв, ние няма как да тръгнем срещу решението му. Изборът ще бъде изцяло негов.“

„Ако имаме възможност и Еди Хоу прецени, че Уилшър е играч, който му е необходим, вече зависи и от мениджъра. Той ще трябва да убеди собственика Максим Демин да развърже сериозно кесията. Може би това ще се окаже нашата оферта за 64 милиона паунда“, добави Мостин.