Полузащитникът Джак Уилшър се е съгласил с предложения от мениджъра на Борнемут Еди Хоу план за игровите му минути. Причината за постепенното интегриране на англичанина са честите контузии, които измъчват играча през последните сезони.

Уилшър записа своя дебют за „черешките“ при успеха с 1:0 над Уест Бромич в четвъртия кръг. Футболистът определено не очакваше да се озове в Борнемут, след като участва на UEFA EURO 2016 през лятото. Очевидно за пълното възвръщане на формата той се нуждае от повече минути на терена, каквито трудно би получил в Арсенал.

Податливостта на Уилшър към травми си остава основната грижа за всеки негов треньор, а Еди Хоу не е изключение. Играчът разкри, че настоящият му наставник има идея как да процедира. „Говорих с мениджъра през седмицата. Той има план за мен и двамата се съгласихме с него. Очевидно е, че искам да играя, чувствам се добре“, коментира 24-годишния Уилшър.

„Тренирам добре, така че бях доволен да вляза срещу Уест Бром и да изиграя своята роля. Смятам, че най-важното бяха трите точки в този мач, защото гледах предните мачове, след което говорих и с някои от момчетата, които бяха раздразнени. Тимът играе добре, но нямаше победа преди тази среща. Наистина този успех ни беше нужен“, добави Уилшър.