Централният нападател на Ливърпул Кристиан Бентеке е наясно, че винаги ще бъде под напрежение заради онези 32,5 милиона паунда, които клубът брои за него преди началото на сезона. По думите на белгиеца солидната трансферна сума прави живота му на „Анфийлд“ доста по-труден, отколкото самият той е очаквал.

Бившият ас на Астън Вила се превърна в герой за своя тим при успеха с 2:1 над Кристъл Палас, когато влезе на смяна, докато тимът му беше с 10 души, и спечели дузпа, чрез която сам вкара победния гол.

Попадението беше едва 8-ото за Бентеке, откакто той облече червения екип. Футболистът заяви, че със сигурност е очаквал да се справи далеч по-добре.

„Да, трудно ми е, защото знам, че каквото и да сторя, хората ще говорят за парите, които бяха платени“, каза 25-годишния нападател. „Докато обаче аз се чувствам комфортно относно себе си, ще работя здраво в името на моя отбор. Това е най-важното.“

„Определено това не е сезонът, който очаквах. Във футбола обаче стават и такива неща – понякога се наслаждаваш на добри времена, друг път – на не чак толкова и си длъжен да се справиш.“

„Дали голът срещу Палас ще ми помогне? Не знам, във футбола нищо не е сигурно. Ще се постарая да използвам правилно минутите, които мениджърът ще ми даде. Понякога е нужно тъкмо това – да си готов, когато треньорът те повика“, добави Бентеке.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS