Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че няма поводи за тревога относно формата на своя нападател Кристиан Бентеке. Германецът дори защити най-скъпата лятна покупка на тима, като заяви, че е видял подобрение в играта му напоследък.

Белгийският таран определено има трудности с адаптацията си на „Анфийлд“ и дотук не оправдава платените 32,5 милиона паунда. Бентеке вкара едва 7 гола в 32-та си мача на всички фронтове, а от началото на 2016 година няма мач като титуляр за тима си във Висшата лига.

Въпреки това Клоп се чувства спокоен, че острието започва да намира верния ритъм. „Ако го гледахте при последния мач (победата с 3:0 над Манчестър Сити – б.р.), когато влезе в игра, той беше напълно различен в сравнение с предишните си срещи“, коментира германският тактик.

„Проблемът в клуб като Ливърпул е, че има много нападатели – Даниел Стъридж, Бентеке, Дивок Ориги, Дани Ингс – който е контузен – Роберто Фирмино. Затова трябва да показваш на какво си способен, като използваш получения шанс.“

„Кристиан не се намираше в най-добра позиция, тъй като Стъридж и Ориги се върнаха от контузии и към момента са пред него. Когато обаче го пуснах в игра миналия мач, той се представи наистина добре. Затова изобщо не се тревожа“, завърши наставникът на Ливърпул.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS