Звездата на Челси Еден Азар призна, че изпитва огромно желание да играе на различен пост за клуба. Белгийският национал, който от доста време е използван предимно отляво, желае по-централна роля на плеймейкър, но към момента мениджърът Антонио Конте има други планове.

25-годишният техничар се прибра обратно на „Стамфорд Бридж“ след успешната в личен план пауза за националните отбори. Той се разписа за Белгия и срещу Гибралтар, и срещу Босна и Херцеговина, като и в двата мача новият селекционер Роберто Мартинес го използва именно като типична „десетка“.

Очевидно Азар се наслаждава в новото си амплоа за „червените дяволи“ и би се радвал да играе на същата позиция за Челси. „Ще ми хареса да играя като „десетка“. Мисля, че така имам по-голяма свобода в офанзивен план. В белгийския национален отбор имаме крайни защитници, които тичат здраво и създават много пространства, което е добре и затова ми харесва да играя за тима“, коментира Азар.

„Не мога да кажа дали ще играя на този пост и в Челси. Трябва да питате мениджъра. По принцип действам отляво и се опитвам да давам най-доброто. Вярно, е че обичам да бъда „десетка“. Понякога в Челси не ползваме схема с „десетка“. Не мисля, че Конте е готов да промени тактическата постройка само заради мен. И преди съм се справял добре като ляво крило, опитвам се да се върна към най-доброто си лице“, добави плеймейкърът на „сините“.