Бившият футболист на Барселона и Арсенал Тиери Анри разкри защо според него Хосеп Гуардиола не е изкарвал повече от 3 години в един клуб през досегашната си кариера на треньор. Според френската легенда Пеп винаги се стреми да има пълен контрол над отбора си и работата с него е толкова интензивна, че няма как да продължи за по-дълъг период от време.

Това лято испанецът пое Манчестър Сити и успя да потегли с победа във Висшата лига, като стигна до 2:1 над Съндърланд у дома в първия кръг от сезон 2016/2017. Сега всички фенове на „гражданите“ се надяват именно Гуардиола да изведе клуба до най-големите успехи в историята му, ала Анри алармира, че това няма да бъде толкова лесно за самите футболисти.

„Той е много интензивен, иска да доминира. Желанието му е да контролира всичко. Той иска да знае всичко, да ръководи всеки един детайл“, коментира Анри.

„Просто нещата са доста напрегнати. Трябва да си готов да се справиш с подобна обстановка. Не е лесно. Пеп и сам го е казвал: след две или три години той не остава дълго в даден отбор именно заради тази интензивност. Изобщо той не е човек, с който да се разбереш лесно. Винаги обаче е бил много успешен, където и да е работил“, завърши Анри.