Акрингтън Стенли направи изненадата в турнира за Купата на Англия, след като отстрани елитния Бърнли с 1:0 след продължения. Гола за тима от Лига 2 вкара в 120-ата минута Матю Пиърсън.

Първото полувреме протече под диктовката на Бърнли, които водеха в положенията за гол. В 20-ата минута Кайтли засече топка, центрирана от Лукас Юткевич, но ударът му нямаше остротата да застраши вратата на Акрингтън. В ответната атака Акрингтън бе на косъм от откриване. Марк Хюз влезе на скорост, Тендай Дарикуа подцени центрирането и замалко не остави Бърнли назад в резултата. Най-сериозното положение бе в 35-ата минута за Бърнли, когато на празна врата Юткевич не успя да засече острото подаване от страна на Кайтли и Акрингтън Стенли оцеля. 

И през второто полувреме Бърнли продължи да е по-дейният отбор. 

Сам Воукс и Юткевич тормозеха защитата на Акрингтън до средата на второто полувреме. В края на мача неспособността на Андре Грей да материализира възможностите за елитния Бърнли и невероятния в този мач Елиът Париш, който бе заключил вратата на Акрингтън, прати мача в продължения. 

В продълженията Акрингтън изненада Бърнли и поведе в 120-ата минута, което беше логично с оглед на представянето в добавените 30 минути. Матю Пиърсън отбеляза след като се оказа абсолютно свободен след получилото се меле в наказателно поле на гостите. 

Отпадането на елитния Бърнли е изненадващо с оглед на последния мач, в който победиха Ливърпул с 2:0.