Отборът на Челси продължава със свободното си падане във Висшата лига. Без Жозе Моуриньо на пейката, „сините“ от Лондон претърпяха поредното си поражение в шампионата. В мач от 12-ия кръг, Челси отстъпи с 0:1 на Стоук Сити на „Британия“.

Жозе Моуриньо не бе на стадиона, тъй като изтърпяваше наказанието си от един мач, а лондончани бяха водени от помощниците му. Това обаче не промени особено поведението на тима на терена.

Въпреки че имаше сериозно преимущество що се отнася до чистите положения в мача, отборът на домакините бе този, който в крайна сметка ликува. Единствения гол в мача бе дело на Марко Арнаутович през втората част.

Поражението от Стоук е седмо за Челси и Жозе Моуриньо от началото на сезона. Това е първият път в историята, в който шампионът на Англия претърпява цели седем загуби в първите си 12 двубоя от кампанията. Загубата е трета поредна за "сините" във Висшата лига под ръководството на Моуриньо.

Стоук Сити - Челси 1:0

източник: Gulliver/GettyImages

Мачът започна със светкавична атака за Стоук Сити в първата минута. Джердан Шакири стреля акробатично, но прати топката над гредата. В 8-ата минута двубоят бе прекъснат, след като защитникът на домакините Ерик Питърс пострада сериозно. При едно единоборство с Педро, холандецът бе ударен в главата, което наложи намесата и на двата лекарски щаба. В крайна сметка, Питърс успя да продължи мача, въпреки сериозния удар, който получи.

В 14-ата минута тимът на Челси организира най-доброто си нападение до този момент. След два поредни корнера в полза на Стоук, гостите откраднаха топката и организираха контраатака, подхваната от Еден Азар. Той изведе Уилиан, който центрира към Рамирес, но ударът на бразилецът не попадна в целта.

Няколко минути по-късно вратарят на гостите Асмир Бегович трябваше да се намесва решително, за да предотврати откриване на резултата. Джонсън пробва късмета си, но босненският национал бе на мястото си.

Пет минути преди почивката, Челси стигна до нова добра възможност. След размяна на няколко паса между Педро и Диего Коста, последният стреля опасно, но Бътланд успя да спаси с крак.

Втората част започна кошмарно за гостите от Лондон. Домакините от Стоук успяха да вземат преднина в резултата в 54-ата минута след великолепно изпълнение на Марко Арнаутович. Глен Джонсън бе изведен прекрасно по дясното крило, напредна в наказателното поле и пусна пас към Джонатан Уолтърс, който обаче бе притиснат и не успя да отправи отправи удар. След получилия се карамбол, топката попадна в притичалия от задна позиция Марко Арнаутович, който с акробатичен ножичен удар преодоля

В 67-aта минута Педро Родригес имаше великолепен шанс да изравни резултата, но късметът му обърна гръб. Той получи топката пред наказателното поле на „грънчарите“, нагласи я на левия си крак и стреля, но в десния страничен стълб.

Десет минути преди последния съдийски сигнал, след великолепна многоходова акция, Еден Азар имаше великолепен шанс, но ударът му по диагонала мина покрай левия страничен стълб на вратата.

Следващият великолепен шанс за Челси бе на сметката на Лоик Реми. Нападателят получи топката в наказателното поле, преодоля Бътланд, но след това загуби равновесие и падайки отправи удар, който обаче не крайно неточен.

След поредните изгубени точки, Челси зае 16-ото място във временното класиране, на три точки от зоната на изпадащите. „Грънчарите“ от Стоук са 12-ти.