Може би най-големият фаворит за трофея в турнира за Купата на Лигата в Англия към момента - Манчестър Сити - се класира за полуфиналите. "Гражданите" разбиха с 4:1 представителя на Чемпиъншип Хъл Сити и са на предпоследното стъпало. 

Вилфрид Бони реализира ранно попадение, а до заключителната фаза на мача то остана и единствено. В последните 10 минути на двубоя обаче последваха попадения на Келеши Ихеаначо и на два пъти на Кевин де Брюин, за да се оформи комфортната разлика. Андрю Робъртсън в края просто отбеляза почетния гол за "тигрите". 

Мачът започна с ранен гол за "гражданите", който ги успокои. В 12-та минута Кевин де Брюин удари греда, а при добавката Вилфрид Бони беше точен и преднината на домакините беше вече налице. 

Дълго време този гол се оказа единствен, но реална заплаха за аванса на лидера в Премиършип на практика нямаше. В 80-та минута обаче на практика всичко приключи. Тогава след пробив на Рахийм Стърлинг се стигна до подаване към Келеши Ихеаначо и той с изстрел от наказателното поле в долния ляв ъгъл вкара за 2:0. 

Само две минути след това Де Брюин увенча добрата си игра с гол. Той стреля неспасяемо в средата на вратата и оформи класиката. А в 87-та минута той вкара и втория си гол след перфектно изпълнен пряк свободен удар и погромът беше готов. 

Все пак "тигрите" направиха загубата малко по-поносима в 92-та минута, когато Андрю Робъртсън се разписа за тях, но това беше всичко по-интересно в този мач и "гражданите" заслужено продължават на полуфиналите.