Феликс Магат бе уволнен от поста мениджър на Фулъм в последствие на трагичното представяне на специалиста начело на лондончани, а в Англия германецът бе остро критикуван за остарелите си методи на подготовка от редица специалисти и медии.

Сега вестник „Гардиън“ излезе с любопитна информация затова как Магат е подходил към контузия на свой играч.

Бреде Хангеланд, който през миналия сезон бе капитан на Фулъм в Премиършип, имаше контузия в бедрото, заради което докторът на клуба Стивън Люис бе планирал терапия за футболиста.

Изданието твърди, че вместо това, Магат е решил да се погрижи за травмата по собствен, меко казано странен, начин. Той изпратил човек от клуба до супермаркета за голямо парче сирене Стилтън (скъпо синьо сирене от областта на Кеймбридж), след което е поставил сиренето върху травмираното бедро на футболиста и го е накарал да седи така на масата за масажи няколко часа, твърдейки че въпросното сирене ускорява възстановяването.

Факт е, че малко след това докторът Люис напусна клуба в посока Брайън, а Хангеланд също си намери нов отбор в лицето на Кристал Палас.

Самият Магат категорично отхвърли информацията, заявявайки, че не би се бъркал в работата на медицинския щаб. Германецът обаче е известен и с други странни методи, така че и сънародниците му не са убедени, че историята на „Гардиън“ е лъжа.