Началото на престоя на Клаудио Раниери начело на Лестър продължава да бъде повече от отлично. „Лисиците“ спечелиха с 2:1 като гост Уест Хем в мач от втория кръг на Премиършип и по този начин оглавиха класирането.

„Чуковете“ можеха да поведат още в 3-та минута, когато Диафра Сако стреля с глава, но топката срещна напречната греда.

Лестър поведе в резултата в 27-та минута, когато Шинджи Оказаки получи хубав пас в наказателното поле на Уест Хем, след което стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Адриан. Топката след това се върна в Оказаки, който отблизо с глава я изпрати в опразнената мрежа.

Лестър удвои своята преднина в 38-та минута, когато Марк Олбрайтън подаде към Рияд Марез, който вкара за 0:2.

Уест Хем успя да върне едно попадение в 55-та минута, когато Куяте подаде към Дмитри Пайе, който с много хубав удар изпрати топката във вратата на Каспер Шмайхел.

Вратарят на Уест Хем Адриан бе изгонен в добавеното време на срещата. Адриан получи директен червен картон, след като се бе включил в предни позиции при един ъглов удар пред вратата на Лестър. Адриан в опита си да играе с топката изрита Джеймс Варди в гърдите и бе изгонен с директен черен картон.

Така Лестър записа втора поредна победа и вече има 6 точки. Уест Хем записа първа загуба, след като в първия кръг спечели като гост на Арсенал.

Уотфорд и Уест Бромич Албиън завършиха 0:0, а Съндърланд загуби с 1:3 от Норич.

Суонси спечели с 2:0 срещу Нюкасъл.