Един от съвременните клубни герои в историята на Ливърпул – Джейми Карагър подкрепи мениджъра на Челси Жозе Моуриньо преди днешното дерби от Висшата лига между двата тима. Мачът започва в 14,45 часа и ще върви пряко в ефира на телевизия Diema Sport 2 и на онлайн платформата Gong Play.

Дербито на 11-ия кръг се явява много важно за португалеца, който заради слабите резултати на своя тим може в скоро време да се прости с поста си. Не по-малко е значението на сблъсъка и за неговия колега Юрген Клоп, който все още очаква първата си победа в английското първенство след назначението си при „червените“.

Джейми Карагър се опита да погледне към мача през перспективата на Специалния и заяви, че Челси ще сбърка, ако освободи Моуриньо. „Това ще е страхотна грешка от тяхна страна. Ако Челси загуби и брадвата се стовари върху Моуриньо, какво ще се надяват да постигнат през сезона с друг мениджър?“, запита риторично бившият английски национал.

„С по-малко шум и по-добри резултати ще е много по-просто. Много хора се радват да виждат Моуриньо в такава трудна позиция, в най-лошия период от ерата на Роман Абрамович. Ако Ливърпул спечели и Моуриньо бъде уволнен, то основното чувство ще бъде радост.“

„Запитайте се обаче: защо болшинството ще се радва? Защото Жозе е добър, най-добрият мениджър, който Челси някога е имал. Ако сега Абрамович го уволни, това ще отслаби допълнително Челси и шансовете на конкурентите им за успех драстично се увеличават“, добави Карагър.